Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:45:19

Відбулося засідання обласної Ради директорів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів

23.05.2015   09:32Агенцiя

Обласним методичним центром навчальних закладів культури і мистецтв підготовлено і проведено засідання обласної Ради директорів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області, яке відбулось у залі Чернігівської музичної школи № 1 ім. С. Вільконського.

В роботі Ради взяли участь директори музичних шкіл, шкіл мистецтв, хореографічної школи області.

Директор обласного методичного центру навчальних закладів культури і мистецтв Смоляк Леонід Іванович підвів підсумки організації та проведення обласних конкурсів та теоретичної олімпіади з сольфеджіо серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області у 2015 році, зазначивши, що в цьому році в обласних конкурсах та теоретичній олімпіаді взяло участь 2682 учнів. Переможцями стали 450 учасників.

Смоляк Л.І. відзначив, що творчі змагання розпочались з відбіркових етапів Всеукраїнського конкурсу з образотворчого мистецтва «Об’єднаймося ж, брати мої», ІІІ-й етап якого відбувся у січні цього року. В ньому брали участь 117 учнів.

В березні в м.Ніжині пройшли два конкурси серед учнів молодших класів фортепіано та народних інструментів «Первоцвіт» та проведено обласні конкурси виконавців на музичних інструментах, вокалу, ансамблів і теоретичної олімпіади з сольфеджіо. В цих конкурсах брало участь 552 учні, що на 9 учнів більше ніж у попередньому році. В березні також проведено обласний хореографічний фестиваль-конкурс «Надія-2015» в Чернігівському обласному академічному муздрамтеатрі ім.Т.Г.Шевченка, в якому взяло участь 229 учнів, що теж на 6 учнів більше ніжу попередньому році.

В квітні організовано і проведено обласний конкурс-виставку з образотворчого мистецтва «Єдина країна», в якому взяло участь 140 учнів. Також у квітні пройшов конкурс хорових колективів і вокальних ансамблів імені Любомира Боднарука та конкурс ансамблів струнно-смичкових інструментів. В цих конкурсах взяло участь 46 вокально-хорових колективів з 19 шкіл та 21 ансамбль струнно-смичкових інструментів з 12 шкіл, в яких взяли участь 1277 вихованців шкіл естетичного виховання області.

Проведено Другий обласний конкурс дитячих духових оркестрів, який пройшов 6 травня на сцені обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Учасниками конкурсу стали 17 дитячих духових оркестрів, це 371 учень.

По кількісному складу учасників і переможців відмічено школи: Чернігівська музична школа №1 ім.С.Вільконського, Чернігівська дитяча музична школа №2, Чернігівська міська школа мистецтв, школа мистецтв при Чернігівському музичному училищі ім.Л.Ревуцького, Городнянська школа мистецтв, Бахмацька школа мистецтв, Прилуцька школа мистецтв, школа мистецтв при Ніжинському училищі культури і мистецтв ім.М.Заньковецької.

Смоляк Леонід Іванович висловив подяку всім присутнім за якісну підготовку та проведення конкурсів, підкресливши, що багато педагогів продемонстрували високу результативність своїх вихованців що є найголовнішим та найпереконливішим доказом їх гарної роботи. Серед таких викладачів: Герасименко Анатолій Федорович, викладач по класу духових інструментів Городнянської школи мистецтв – 8 лауреатів, Литвиненко Борис Семенович, викладач по класу духових інструментів Коропської школи мистецтв– 5 лауреатів, Фалалєєва Лідія Василівна, викладач по класу бандури Чернігівської дитячої музичної школи № 2 ім.Є.Богословського – 5 лауреатів, Пінчук Любов Василівна, викладач по класу бандури школи мистецтв при Чернігівському музичному училищі ім.Л.Ревуцького – 5 лауреатів.

З детальним аналізом проведення обласних конкурсів по секціях виступили голови секцій обласного методичного об’єднання:
- Стрига А.О. – голова секції народних інструментів, завідуюча предметно-циклової комісії відділу народних інструментів Чернігівського музичного училища ім. Л. М. Ревуцького, методист обласного методичного центру навчальних закладів культури і мистецтв, заслужений працівник культури України;
- Данилевський А.М. - голова предметно-циклової комісії відділу струнно-смичкових інсрументів Чернігівського музучилища ім.Л.Ревуцького, заслужений діяч мистецтв України
- Чепурна Є. М. - голова предметно-циклової комісії хорового диригування Чернігівського музучилища ім.Л.Ревуцького
- Гришак М.Г. - методист ОМЦ навчальних закладів культури і мистецтв, голова предметно-циклової комісії відділу духових та ударних інструментів Чернігівського музучилища ім.Л.Ревуцького
- Ібрагімова А. Р. – голова секції образотворчого мистецтва обласного методичного об’єднання, методист обласного методичного центру навчальних закладів культури і мистецтв;
- Лазаренко Євген Леонідович – голова секції з хореографії обласного методичного об’єднання, методист обласного методичного центру навчальних закладів культури і мистецтв.

На засіданні Ради були вручені грамоти та сувеніри переможцям обласного огряду-конкурсу серед хорових колективів, вокальних ансамблів імені Любомира Боднарука та ансамблів струнно-смичкових інструментів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.

В роботі Ради директорів взяли участь та виступили директор Чернігівського музичного училища ім. Л.М. Ревуцького, голова Чернігівського обласного відділення Всеукраїнської музичної Спілки, заслужений діяч мистецтв України Суховерський Володимир Михайлович та голова обласного комітету профспілки працівників культури, заслужений працівник культури України Буренко Іван Степанович.

Голова обласної Ради директорів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів заслужений працівник культури України Астаф’єва Ольга Андріївна підвела підсумки роботи Ради за 2014-2015 навчальний рік та ознайомила присутніх з проектом плану роботи Ради на 2015-2016 навчальний рік.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини