Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:23:01

Сфера культури Чернігова: підсумки та перспективи. ВІДЕО

17.12.2014   15:45

17 грудня у дискусійному клубі «Експертна думка» відбулася прес-конференція начальника управління культури Чернігівської міської ради Юрія Ткача стосовно підсумків діяльності закладів культури у 2014 році та планів розвитку галузі.

Юрій Ткач акцентував увагу присутніх на тому, що управління культури міської ради спрямовує свою діяльність на ефективну співпрацю з усіма партнерами, зацікавленими у розвитку культури та мистецтва, організації нових та підтримки вже існуючих мистецьких проектів. Також він відмітив, що управління культури відкрите для спілкування з громадськістю, для нових ідей.

Як поінформували на прес-конференції, мережа закладів культури і мистецтва міської ради становить 20 установ, в яких здобувають мистецьку освіту та займаються в клубних об’єднаннях понад 4000 мешканців міста, як дітей, так і дорослих. Кількість читачів бібліотечних закладів міста сягає майже 40000 на рік. У Міському Палаці культури та Палаці культури художньої творчості дітей, юнацтва та молоді займається 8 колективів, що мають почесне звання «народний» та 8 дитячих колективів, що носять звання «зразковий».

Управління культури у 2014 році спрямувало свою діяльність на розвиток мережі закладів культури, зміцнення матеріально-технічної бази закладів та організацію загальноміських культурно-мистецьких заходів.

У планах управління на наступні роки – збереження та розширення мережі закладів культури, робота над організацією різнопланових мистецьких заходів у співпраці з усіма зацікавленими партнерами.
Присутній на прес-конференції режисер-постановник загальноміських заходів Богдан Процко поінформував про підготовку до зустрічі нового 2015 року та святкування Різдва.

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.