Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 14 травня, 21:13:49

Виставка "Павло Загребельний – знайомий і загадковий" до 90-річчя письменника

18.08.2014   07:55Агенцiя

Його називають Нестором-літописцем з ХХ століття, адже романи Павла Загребельного (а їх є понад 20) – це своєрідний літопис багатостраждальної української історії від сивої давнини Київської Русі до першого десятиліття незалежності.

Твори написані на історичному матеріалі, але всі вони про сучасність. Сьогодні не всі знають про те, що за радянських часів історичні твори П. Загребельного суворо заборонялись.

Обласна бібліотека для дітей ім. М. Островського запрошує читачів познайомитися з експрес-виставкою «Павло Загребельний – знайомий і загадковий», відкритою до 90-річчя від дня народження письменника.

Юні читачі зможуть поринути в створені письменником дивовижні світи: Київської Русі, Османської імперії, України епохи Богдана Хмельницького. Найбільш допитливим сучасним читачам ми пропонуємо не тільки почитати улюблені відомі твори письменника, а й подивитися в Інтернеті репродукції картин на історичні теми, портрети історичних осіб, фотографії пам’яток архітектури та історичних місць, описаних у його творах.

Фонди бібліотеки та наш Інтернет-центр допоможуть зробити можливості читачів необмеженими!
 

Останні новини Чернігівщини

Головне управління ДПС у Чернігівській області закликає підприємців не піддаватись на провокації шахраїв

Головне управління ДПС у Чернігівській області закликає підприємців не піддаватись на провокації шахраїв 15:18

До Головного управління ДПС у Чернігівській області надходить інформація від суб’єктів підприємницької діяльності про те, що до них телефонують невстановлені особи (зокрема з телефонних номерів: 0988736664, 0686921727), які представляються працівниками Головного управління ДПС у Чернігівській області, та шахрайським шляхом намагаються виманити гроші.

Поліція розслідує обставини ДТП з травмованими в Корюківському районі 10:21

Вчора близько 9-ї години ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на трасі «Чернігів-Мена-Сосниця-Гремʼяч» сталася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої постраждали люди.

Кількість вакансій зростає

Кількість вакансій зростає 10:18

Про це повідомляють у обласній службі зайнятості. За словами її очільниці Людмили Ключник, у січні-квітні поточного року служба зайнятості мала 3,6 тис. пропозицій від роботодавців області (з них 2,8 тис. подані цьогоріч) - це вже на 59% більше минулорічного показника.

Крістіна Опанасенко здобула бронзову нагороду на Кубку Європи з дзюдо серед кадетів (U-18) 10:07

Маємо приємну звістку з азербайджанського міста Гейгель, де цими вихідними проходив Кубок Європи з дзюдо серед кадетів (U-18).

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 загибель на водних об’єктах, 2 аварійні ситуації на мережах життєзабезпечення, 2 дорожньо-транспортні пригоди, 4 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждало.