Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:46:49

Городнянці відзначили 100-річчя від дня народження А.І.Кацнельсона

04.01.2014   10:10Агенцiя

1 січня громадськість Чернігівщини відзначили 100-річчя від дня народження А.І.Кацнельсона – українського поета, перекладача, літератора, заслуженого діяча мистецтв України, лауреата літературних премій.

З цієї нагоди в м.Городні Чернігівської області 3 січня відбулося відкриття пам’ятного знаку Абраму Кацнельсону. Адже поет є уродженцем саме нашого міста, увесь час підтримував зв’язки із земляками, пам’ятав і любив свою «маленьку батьківщину»:

І знов мені згадалися сьогодні
Далекі дні моїх дитячих літ,
Зелені тихі вулички Городні,
Що вперше вивели мене у світ.
Городню – рідний свій куточок
Ніде забути я не міг.
Можливо, кращий то рядок
В поезії всіх літ моїх.

Відкрили пам’ятний знак де виступили голова РДА М.Ф.Силенко, голова районної ради Г.Г.Примак та міський голова А.І.Богдан. Виступив також редактор міськрайонної газети «Новини Городнянщини» Л.М.Якубенко.

Потім урочистості продовжилися в центральній в центральній бібліотеці, де відбувся поетичний вернісаж «Ода рідним місцям». На заході звучали спогади про Абрама Ісаковича та виступили про творчість поета гостей: О.Г.Смаль, О.Є.Биховець, Л.М.Якубенка, А.І. Богдана, В.Д.Борщ.

Учні школи та бібліотечні працівники читали різножанрові поезії А.Кацнельсона. Присутні насправді пересвідчилися, що витончені, класичні за формою вірші поета вражають бездоганно чистою лексикою та шляхетним ліризмом. Самодіяльний поет М.П.Хмеленок прочитав поезії А.Кацнельсона у власному перекладі на російську мову.

Також звучали пісні про Городнянщину у виконанні квартету «Росинка» та ансамблю народної пісні «Забава». До уваги присутніх була розгорнута книжкова виставка «Зернини із доріг життя».


http://www.cult.gov.ua/news/gorodnjanci_vidznachili_100_richchja_vid_dnja_narodzhennja_a_i_kacnelsona/2014-01-03-4794

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.