Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:06:33

"Добрий лев" Олега Пінчука

27.05.2013   14:03Агенцiя

Олег Пінчук родом із провінціального міста Дрогобич, що на Львівщині. В дитинстві він, як і багато інших дітлахів, ліпив пластелинових ведмедиків та глиняні човни. В наш час – це один із найвідоміших скульпторів України, автор скульптурного символу загальнонаціональної програми “Людина року” – “Прометей-престиж”.

Нині його виставка під назвою «Добрий лев» відкрилась в Національному архітектурно-історичному заповіднику “Чернігів стародавній”. Більше 20-ти робіт, а це вироби із бронзи – химерні фантастичні образи, представлені для чернігівських глядачів.

Поруч зі скульптурами Олега Пінчука — полотна Марії Примаченко. Її «Звірина серія» — явище унікальне і воно не має аналогів у вітчизняному мистецтві. Пінчук говорить, що багато чому вчився саме у Марії Олексіївни.

Футуристичні велетенські тварини та крихітні істоти з блискучими крильцями. Скульптури Олега Пінчука викликають як захоплення, так і нерозуміння, а от байдужих після відвідин його виставок не буває.

Він навчався у Києві та Женеві. Улюблений матеріал — бронза. Майстер вважає її більш чутливою ніж глина або дерево.

Коли вперше вдивляєшся в скульптурні роботи Пінчука, виникає безліч різноманітних відчуттів. Перед нами щось таке, чого в природі реально не може існувати, і в той же час відірвати очей від цих фантастичних створінь неможливо. Так завжди захоплює та зачаровує справжній талант.
 Його часто називають авантюристом та провокатором. Однак так вважають лише ті, кому важко фантазувати та мріяти, робити висновки та сумніватися у собі. А от для автора робіт такі погляди на свою творчість є реальним доказом свого визнання.

Олег Пінчук розповідав, що коли йому було дуже важко, він хутко збирався і приїжджав до Чернігова. Старовинні християнські храми, мудрість та велич древнього міста зачаровували та заспокоювали.

Хтось засуджує майстра за його надмірну публічність, хтось захоплюється його менеджерським талантом. Факт залишається фактом: зараз Олег Пінчук — один з найпопулярніших скульпторів України. Він невтомно працює і саме це і є секретом його успіху. Тож для Чернігова виставка такого рівня є знаковою і її варто відвідати.

http://chodtrk.com.ua/?p=9666
 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини