Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:54:58

Тренінг для адвокатів, ГО та журналістів Чернігівської області із запобігання порушення прав людини у кримінальних справах

18.07.2015   09:00Агенцiя

18 липня з 09.00  до 17.45 в конференц-залі готелю «Парк-готель Чергінів» за адресою:  Чернігів, вул. Шевченка, 103-а відбудеться тренінг  «Розвиток зовнішніх зв'язків адвокатів, регіональних органів адвокатського самоврядування з мас-медіа та громадськими організаціями задля інформаційного висвітлення, моніторингу та усунення випадків порушення прав людини у кримінальних справах».

Для участі в тренінгу запрошують:
-місцевих адвокатів,
-представників регіональних органів адвокатського самоврядування,
-представників правозахисних громадських організацій,
-журналістів. 

Учасники тренінгу розвиватимуть в собі здатність працювати разом для виконання  Декларації щодо захисту прав людини у кримінальному провадженні (яка була підготовлена та офіційно представлена адвокатською спільнотою 24 червня у Києві) та побудови дієвої системи боротьби з порушеннями професійних прав адвокатів та прав їхніх клієнтів.

«Впродовж тренінгу всі три сторони отримають практичні навички з сучасної ефективної комунікації, взаємного розуміння їхньої роботи та спільних проблем, з якими вони зіштовхуються, а також спільного бачення основних порушень закону та професійної етики, які наразі нерідко трапляються в системі кримінальної юстиції», - каже Марк Сегал, головний  експерт Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», за підтримки якого відбудуться подібні тренінги ще в 19 містах України.


В програмі тренінгу передбачені наступні теми:
-Навіщо нам мас-медіа? Що потрібно  журналістам?  Як привернути увагу  громадськості та мас-медіа до випадків порушення прав людини? Як їх залучення може вплинути на хід розгляду справи?
-Інформація vs Комунікація. Сила прес-релізу, який працює. Техніка інтерв'ю.
-Межі висловлювань адвокатів у судовому процесі; відповідальність адвоката.
-Практичні вправи.

Участь у тренінгу є безкоштовною. Проїзд з інших регіонів НЕ оплачується. За результатами заходу всі учасники отримають сертифікати.
 
Організаторами тренінгу є Національна асоціація адвокатів України, Рада адвокатів  Чернігівської області, ВГО «Асоціація правників України»,  ВГО «Асоціація адвокатів України», ГО «По захисту прав людини», ПроекЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні»,  Інститут розвитку регінальної  преси.

Тренери та доповідачі:
-Людмила Гуменюк, медіа-тренер, виконавчий директор «Центру медіареформ»,
-Людмила Панкратова, адвокат, медіа-юрист Інституту розвитку регінальної  преси,
-Марк Сегал, головний  експерт Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», представники Національної асоціації адвокатів України.

За додатковою інформацією треба звертатися на e-mail: irrp.org.ua@gmail.com або 067-547-22-33.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.