Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 26 червня, 14:16:06

Мартін Єґер: Займатися сферою культури під час війни треба більше, ніж в мирний час

24.05.2024   13:17Агенцiя

Зауважив Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччини в Україні під час сьогоднішнього візиту до області.

    «Мене дуже тішить, що Чернігівщина так продуктивно реалізовує проєкти в культурній сфері. Адже культура – це потужна зброя», - акцентував Мартін Єгер. – «Наразі триває боротьба не лише за територію України. Це боротьба за національну ідентичність».

В’ячеслав Чаус детально розповів про роботу Єдиного мистецького простору Чернігівщини у час активних бойових дій.

Також дипломата цікавила безпекова та економічна ситуація в регіоні.

    «Прикордоння області живе в режимі регулярних обстрілів. Наразі ми працюємо над тим, щоб відселити людей на більш безпечні території, однак ніхто не поспішає покидати власні домівки навіть через високу загрозу», - зауважив В’ячеслав Чаус.

Також голова ОДА розповів основні показники економічної ситуації регіону. Дипломата вразила стійкість місцевих підприємців, які не релокуються та знаходять ресурс відновлюватися.

Після спілкування з командою ОДА делегація відвідала низку об’єктів, зокрема оглянули одну з потужних модульних котелень, яку Німеччина надала для медичних закладів.  

    «Німеччина залишається непохитною у своєму прагненні підтримати Україну в цей складний період. Допомагаючи забезпечити лікарні модульними котельнями, ми прагнемо забезпечити безперервне надання важливих медичних послуг у суворі зимові місяці. Ця ініціатива не лише задовольняє нагальні потреби, але й зміцнює стійкість української системи охорони здоров’я в довгостроковій перспективі», – зазначив Мартін Єґер.

Візит відбувся в рамках діяльності Регіонального офісу міжнародного співробітництва — ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Електронний військово-обліковий документ: отримуйте в ЦНАПі за 15 хвилин

Електронний військово-обліковий документ: отримуйте в ЦНАПі за 15 хвилин 12:38

З учорашнього дня українці після уточнення облікових даних у ЦНАПі можуть отримати електронний військово-обліковий документ із QR-кодом.

росіяни атакували село на прикордонні Чернігівщини: поліція документує наслідки влучань 12:21

Сьогодні російська армія вкотре атакувала мирне населення Городнянської громади Чернігівського району. Під ударом опинилися житлові будинки мирних громадян. На щастя, люди не постраждали.

На Чернігівщині поліцейські викрили злочинну групу на чолі зі «смотрящим за Ніжином» 10:03

Слідчі обласної поліції Чернігівщини спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань припинили багатовекторну протиправну діяльність групи осіб, яка у Ніжині охопила злочинним впливом низку кримінальних сфер, у тому числі і функціонування підпільного казино.

Регіональний офіс «Зроблено в Україні»: консультації фахівців 09:57

Карина Подосінова, директорка ТОВ «Акаунт сервіс плюс», що спеціалізується на наданні бухгалтерських послуг, звернулася до регіонального офісу «Зроблено в Україні» за консультацією.

Обмін досвідом та спільні дії у сфері цивільного захисту: на Чернігівщині відбувся міжрегіональний круглий стіл 09:54

В умовах збройного конфлікту всі цивільні мають бути захищені. Над цим питанням у різних країнах світу, Україні зокрема, працює міжнародна організація CIVIC (Center for civilians in conflict), яка провела тематичний круглий стіл у Чернігові 25 червня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини