Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 26 червня, 13:39:17

Дрони та потрібні для керування ними наземні станції вже на озброєнні військових ОК «Північ»

24.05.2024   11:59Агенцiя

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако разом з депутатами та депутатками Чернігівської міської ради зустрівся з військовими одного із підрозділів БпЛА ОК «Північ», для яких коштом бюджету Чернігівської міської територіальної громади придбано наземні станції управління дронами та власне самі БпЛА. На це спрямовано 15 млн грн, повідомляє Олександр Ломако.

Військові також продемонстрували як на полі бою використовують різні типи дронів, виконуючи найскладніші бойові задачі.

    – Разом з депутатами Чернігівради поспілкувалися з воїнами підрозділу БпЛА. Подякували хлопцям і дівчатам за службу і захист Чернігівщини та України. Побачили ефективну роботу цього обладнання – як різні типи дронів застосовують в залежності від задач.

    Часто цю війну називають війною дронів, за якими одне з вирішальних слів на полі бою. Нам важливо і далі підтримувати підсилення цього напрямку, аби зберегти якомога більше життів наших воїнів та допомагати їм ефективно бити ворога. І перемагати не кількістю, а якістю, адже розробники та виробники враховують досвід та побажання бійців, які ці дрони безпосередньо використовують, а місто – фінансує, – говорить Олександр Ломако.

Пресслужба Чернігівської міської ради

     

 

Останні новини Чернігівщини

Електронний військово-обліковий документ: отримуйте в ЦНАПі за 15 хвилин

Електронний військово-обліковий документ: отримуйте в ЦНАПі за 15 хвилин 12:38

З учорашнього дня українці після уточнення облікових даних у ЦНАПі можуть отримати електронний військово-обліковий документ із QR-кодом.

росіяни атакували село на прикордонні Чернігівщини: поліція документує наслідки влучань 12:21

Сьогодні російська армія вкотре атакувала мирне населення Городнянської громади Чернігівського району. Під ударом опинилися житлові будинки мирних громадян. На щастя, люди не постраждали.

На Чернігівщині поліцейські викрили злочинну групу на чолі зі «смотрящим за Ніжином» 10:03

Слідчі обласної поліції Чернігівщини спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань припинили багатовекторну протиправну діяльність групи осіб, яка у Ніжині охопила злочинним впливом низку кримінальних сфер, у тому числі і функціонування підпільного казино.

Регіональний офіс «Зроблено в Україні»: консультації фахівців 09:57

Карина Подосінова, директорка ТОВ «Акаунт сервіс плюс», що спеціалізується на наданні бухгалтерських послуг, звернулася до регіонального офісу «Зроблено в Україні» за консультацією.

Обмін досвідом та спільні дії у сфері цивільного захисту: на Чернігівщині відбувся міжрегіональний круглий стіл 09:54

В умовах збройного конфлікту всі цивільні мають бути захищені. Над цим питанням у різних країнах світу, Україні зокрема, працює міжнародна організація CIVIC (Center for civilians in conflict), яка провела тематичний круглий стіл у Чернігові 25 червня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини