Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 29 червня, 07:26:27

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

24.05.2024   09:58Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 8 небезпечних подій, а саме 8 пожеж.

МНС

МНС

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:

4 вибухи з міномету 120 мм біля с. Хрінівка Корюківського району.

10 вибухів з міномету 120 мм біля с. Леонівка Новгород-Сіверського району.

3 вибухи з міномету 120 мм  біля с. Миколаївка Новгород-Сіверського району.

12 вибухів з міномету 120 мм біля с. Медведівка Новгород-Сіверського району.

7 вибухів з міномету 120 мм біля с. Блешня Новгород-Сіверського району.

Аварійні ситуації на мережах життєзабезпечення :

Внаслідок бойових дій:

- знеструмлено 12 ЛЕП 10 кВ (з них 10 частково), 61 трансформаторну підстанцію, 27 населених пунктів (з них 4 частково). Без електропостачання залишається 1501 абонент.

- в н.п. Грем'яч Новгород-Сіверського району без газопостачання  залишаються 35 абонентів.

Пожежі – 8:

пожежі в житловому секторі – 2:

  - в м. Чернігові по вул. Коробка, 11 о 17 год. 43 хв. 23 травня сталася пожежа господарчої будівлі (4х5 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття на всій площі. Причина - потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал;

  - в с. Ядути Ніжинського району (Борзнянська ТГ) в господарстві по вул. Михайла Грушевського, 47 о 18 год. 42 хв. сталася пожежа господарчої будівлі (6х20 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено майно. Причина та збиток встановлюються.

пожежі на транспорті –1:

  - в м. Ніжині по вул. Полковника Яцика біля будинку №3 о 16 год. 12 хв. 23 травня сталася пожежа автомобіля "Opel Combo". Вогнем знищено моторний відсік та салон автомобіля, пошкоджено кузов. Причина встановлюється.

пожежі сухої трави та сміття – 5 пожеж на відкритій території загальною площею 6,61 га. Причина - потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал.

Виявлення та знешкодження боєприпасів: піротехнічні підрозділи 19 разів залучалися до виконання робіт за призначенням, виявлено 14 ВНП (з початку бойових дій знешкоджено   52 953 ВНП).

Небезпечні гідрологічні явища та процеси на водних об’єктах області:

Внаслідок коливань рівнів води на річках області порушене (ускладнене) транспортне сполучення з 12 населеними пунктами в окремих районах (Новгород-Сіверський - 3, Корюківський - 7, Ніжинський - 2), а в селищі Радуль  Чернігівського району ускладнене транспортне сполучення з 28 домоволодіннями.

р. Дніпро

в селищі Радуль (Ріпкинська ТГ) Чернігівського району перелито проїжджу частину вул. Новікова (ділянка довжиною до 70 м, глибина до 37 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення не зареєстровано.

р. Десна

Новгород-Сіверська ТГ Новгород-Сіверського району:

внаслідок затоплення під'їзних шляхів до понтонних мостів через р. Десна та р. Віть (ділянки довжиною до 5 м, рівень води до 38 см) тимчасово припинено пряме транспортне сполучення з 3 населеними пунктами громади (с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне);

Сосницька ТГ  Корюківського району:

 призупинене функціонування паромної переправи у напрямку с. Пекарів, с. Кнути, с. Костирів, с. Синютин (рух транспорту здійснюється через Новгород-Сіверський район);

Менська ТГ Корюківського району:

внаслідок затоплення ґрунтової дороги Остапівка-Овчарівка (ділянка довжиною до 4 м, глибина до 28 см) порушене транспортне сполучення з с. Овчарівка;

внаслідок  затоплення під’їзних шляхів порушене транспортне сполучення з с. Луки;

внаслідок затоплення ґрунтової дороги Остапівка-Куковицьке (ділянка довжиною до 4 м, глибина до 28 см) порушене транспортне сполучення з с. Куковицьке.

Комарівська ТГ Ніжинського району:

ускладнене транспортне сполучення ґрунтовою дорогою з 2 населеними пунктами громади (с. Ворона, с. Березівка).

Попередження про небезпечні гідрологічні явища (НГЯ) та процеси на водних об’єктах Чернігівської області:

 24 травня продовжуватиметься поступове зниження  рівнів води та зменшення висоти перевищення небезпечних відміток затоплення:

- на р. Десна  – затоплення заплавних територій та доріг на заплаві з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Ніжинському, Чернігівському районах (І рівень небезпеки – жовтий); у Корюківському районі Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий);

 - на р. Дніпро в межах Чернігівської області – затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл у Чернігівському районі (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 12-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 13 мкр/год., Ніжин – 12 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 13 мкр/год., Покошичі – 13 мкр/год, Семенівка – 12 мкр/год., Сновськ – 12 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 23 травня по 20 годину 24 травня очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний 7-12 м/с. Температура по області вночі 8-13º, вдень 21-26º тепла.

По м. Чернігову температура вночі 10-12º, вдень 23-25º тепла.

Останні новини Чернігівщини

єРобота на Чернігівщині: грантові програми для бізнесу від служби зайнятості 12:51

Вже 337 мешканців області для започаткування або розвитку бізнесу скористалися програмою «Власна справа» та 11 - програмою «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей», які реалізуються в межах урядового проєкту єРобота.

Чернігівщина розпочала підготовку до наступного навчального року 12:45

Учора під керівництвом Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулася нарада щодо завершення навчального року 2023/2024 і підготовки до наступного.

Тимчасове житло для постраждалих родин області: особливості чергової ініціативи УВКБ ООН 11:26

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) з початку повномасштабної війни постійно надає жителям Чернігівщини різнопланову допомогу: від юридичних консультацій та психологічної підтримки – до відновлення житлового фонду

 Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом спроби нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом спроби нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:30

Інспектори відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління поліції викрили 52-річного водія автомобіля «ВАЗ», який кермував у нетверезому стані.

Перекривається рух автотранспорту на ділянці вулиці Мартина Небаби 09:24

З 14.00 год 27 червня по 20.00 год. 2 липня 2024 року перекривається рух автотранспорту на ділянці вулиці Мартина Небаби від проспекту Миру до вулиці Прокоповича. Відповідний дозвіл затверджений рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради 27 червня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини