Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 29 вересня, 01:58:42

Glovo та ГО “Еко Місто” відкрили в Чернігові громадський простір з велопарковкою та зоною для відпочинку

22.05.2024   14:59Агенцiя

22 травня 2024 року, м. Чернігів – Компанія Glovo та ГО «Еко Місто» за участі Чернігівської міської ради реалізували спільний інфраструктурний проєкт для велосипедистів та містян в Чернігові в межах підписаного Меморандуму про співпрацю. Це перший громадський простір в Україні, який був створений із застосуванням інструментів та методів тактичного урбанізму.

В межах проєкту було побудовано інфраструктуру для велосипедистів та пішоходів, що містить велодоріжку, велопереїзд, дорожню розмітку, вело-СТО — павільйон для обслуговування велосипедів, паркувальні стовпчики, а також зону для відпочинку й контейнерне озеленення. Дизайн урбан-зони розробила ГО “Платформа острів” з урахуванням візуального стилю компанії Glovo, використовуючи фірмовий жовтий та зелений кольори. Компанія Glovo інвестувала у проєкт 600 тисяч гривень.

Ініціатива є частиною довгострокової програми сталого розвитку для міст Glovo Acts, яка спрямована на покращення життя у різних містах України.

“Це була перша ініціатива, яку ми розробили в межах програми Glovo Acts.  Почати вирішили саме з Чернігова, який серйозно постраждав внаслідок бойових дій. Ми знаємо, як сильно Glovo змінює транспортну інфраструктуру міст зі своєю появою. Враховуючи специфіку нашої компанії  та наш вплив на міське середовище, нам важливо, щоб міська велоструктура розвивалась”, – прокоментувала Марина Павлюк, генеральна директорка Glovo в Україні.

Громадський простір розташований на  проспекті Левка Лук’яненка, 35, поблизу колишнього магазину «Сіверський» (зараз “АТБ-Маркет”) та відкритий для всіх мешканців та гостей Чернігова з метою підтримки активного та екологічно чистого способу життя.

Компанія Glovo підписала також Меморандуми з міськими адміністраціями Львова, Стрия та Києва, які передбачають об’єднання зусиль і ресурсів у відновленні та розвитку міст, підтримці соціально незахищених верств населення та розвитку інфраструктури.


Про компанію Glovo
Glovo — це технологічна платформа, яка дозволяє придбати, доставити, передати будь-який предмет чи продукт у межах міста. Компанія, що заснована у Барселоні, сьогодні працює у понад 1500 містах у 25 країнах світу у Європі, Центральній Азії та Африці. Щомісяця в усьому світі платформою Glovo користуються понад 5 млн активних користувачів, замовлення доставляють понад 70 тис. кур’єрів, а кількість асоційованих партнерів досягає 150 тис.
В Україні Glovo розпочав роботу у жовтні 2018 року і наразі представлений у 37 містах. Переглянути детальний перелік міст можна за посиланням:
https://glovoapp.com/ua/uk/map/mista/.
Більше про компанію Glovo за посиланням: http://about.glovoapp.com/en/.


Про ГО “Еко Місто Чернігів”
Громадська організація “Еко місто Чернігів” – неприбуткова організація, що функціонує в Чернігові з 2016 року і реалізувала понад 50 проєктів в напрямку сталого розвитку, урбаністики та мейкерства. Активісти перші в Чернігові створили станцію сортування твердих побутових відходів та соціальне підприємство, почали переробляти пластик в фантастичні речі та трансформують колишній кінотеатр “Перемога” в центр стартапів та інновацій Peremoha Lab при Національному університеті “Чернігівська політехніка”.
Наша мрія – перетворити Чернігів на прогресивне, комфортне та безпечне
європейське місто, що розвивається за принципами цілей сталого розвитку.
Більше про ГО “Еко Місто” за посиланням:  https://www.facebook.com/eco.cn.ua





 

Останні новини Чернігівщини

На Менщині рибний браконьєр, за допомогою 12 од. сіток, незаконно наловив риби на понад 116 тис.грн 14:26

25 вересня 2024 року Чернігівським рибоохоронним патрулем під час проведення спільного рибоохоронного рейду разом з працівниками Сектору водної поліції ГУНП у Чернігівській області на водоймах Корюківського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

Сучасне обладнання у лікарні, укриття в закладі дошкільної освіти, локальна та нішева продукція від місцевих виробників: що показали начальнику ОВА на Козелеччині 14:24

Учора В’ячеслав Чаус був із робочим візитом у Козелецькій громаді. Відвідав лікарню інтенсивного лікування, де встановили високотехнологічне обладнання. З’ясував, які потреби має один із закладів дошкільної освіти. І які питання турбують місцевий бізнес.

Підтримка Третьої штурмової бригади. Розширено перелік частин, яким допомагатиме громада Чернігова 14:14

Громада Чернігова допомагатиме ще двом військовим частинам, одна з яких – третя окрема штурмова бригада, інша – чернігівська. Рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 26 вересня відповідні зміни внесені до міської Програми шефської допомоги військовим частинам ЗСУ, Нацгвардії, Державної спецслужби транспорту та Державної прикордонної служби України.

Слідчі поліції Чернігівщини повідомили про підозру членам організованої злочинної групи «чорних лісорубів» 14:11

Поліцейські під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури встановили, що підозрювані мешканці Ніжинського району у складі організованої злочинної групи здійснювали незаконну заготівлю дерев твердих порід у промислових масштабах, з подальшим збутом протиправно добутої деревини третім особам.

Вчитися ніколи не пізно… 08:48

«Сісти за парту» у 55 Ніну Самофал змусили життєві обставини, коли повернулася на роботу після тривалої перерви.