Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 29 вересня, 01:56:20

У Прилуках поліцейські відкрили два кримінальні провадження за спроби нетверезих водіїв відкупитися від відповідальності

22.05.2024   11:38Агенцiя

На вихідних патрульні Прилуцького районного відділу поліції викрили 56-річного кермувальника мопеда, який мав явні ознаки алкогольного сп’яніння, а також п’яного «майстра дрифту» на легковику марки «ВАЗ».

 Обидва спробували відкупитися від відповідальності, навіть пропонували поліцейським однакові суми – по 15 тисяч гривень.

В ході патрулювання міста Прилуки поліцейські зупинили мопед за порушення правил дорожнього руху та без номерних знаків. Водійського посвідчення у мопедиста також не було. Під час спілкування з водієм поліцейські помітили в нього ознаки алкогольного сп'яніння, проте від огляду на стан сп'яніння чоловік категорично відмовився. Натомість він запропонував патрульним 15 000 гривень, аби не складали протокол.

Інше викриття п’яного водія відбулося також у Прилуках. Група реагування патрульної поліції прибула за викликом, аби приборкати любителя дрифту на міських вулицях. Прихильником небезпечного стилю водіння виявився 40-річний мешканець приміської громади на автівці марки «ВАЗ». При спілкуванні з поліцейськими він також виявляв явні ознаки алкогольного сп’яніння. І владнати проблему спробував ідентично: запропонував патрульним неправомірну вигоду, також у сумі 15 тисяч гривень.

у прилуках поліцейські відкрили два кримінальні провадження за спроби нетверезих водіїв відкупитися від відповідальності

Незаконні дії обох громадян поліцейські зафіксували за допомогою бодікамери.

За фактами кримінальних правопорушень слідчі поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури відкрили провадження за частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі.

Відносно обох правопорушників поліцейські також склали адміністративні матеріали за фактами керування транспортом у стані алкогольного або іншого виду сп’яніння (ч. 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Водій мопеда, крім того, відповість в адміністративному порядку ще й за:

- керування не зареєстрованим транспортним засобом (ч. 6 ст. 121 КУпАП);

- порушення вимог дорожніх знаків (ч. 1 ст. 122 КУпАП);

- керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом (ч. 2 ст. 126 КУпАП).

Відтак, за свої дії обидва чоловіки понесуть і адміністративну, і кримінальну відповідальність.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

На Менщині рибний браконьєр, за допомогою 12 од. сіток, незаконно наловив риби на понад 116 тис.грн 14:26

25 вересня 2024 року Чернігівським рибоохоронним патрулем під час проведення спільного рибоохоронного рейду разом з працівниками Сектору водної поліції ГУНП у Чернігівській області на водоймах Корюківського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

Сучасне обладнання у лікарні, укриття в закладі дошкільної освіти, локальна та нішева продукція від місцевих виробників: що показали начальнику ОВА на Козелеччині 14:24

Учора В’ячеслав Чаус був із робочим візитом у Козелецькій громаді. Відвідав лікарню інтенсивного лікування, де встановили високотехнологічне обладнання. З’ясував, які потреби має один із закладів дошкільної освіти. І які питання турбують місцевий бізнес.

Підтримка Третьої штурмової бригади. Розширено перелік частин, яким допомагатиме громада Чернігова 14:14

Громада Чернігова допомагатиме ще двом військовим частинам, одна з яких – третя окрема штурмова бригада, інша – чернігівська. Рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 26 вересня відповідні зміни внесені до міської Програми шефської допомоги військовим частинам ЗСУ, Нацгвардії, Державної спецслужби транспорту та Державної прикордонної служби України.

Слідчі поліції Чернігівщини повідомили про підозру членам організованої злочинної групи «чорних лісорубів» 14:11

Поліцейські під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури встановили, що підозрювані мешканці Ніжинського району у складі організованої злочинної групи здійснювали незаконну заготівлю дерев твердих порід у промислових масштабах, з подальшим збутом протиправно добутої деревини третім особам.

Вчитися ніколи не пізно… 08:48

«Сісти за парту» у 55 Ніну Самофал змусили життєві обставини, коли повернулася на роботу після тривалої перерви.