Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 29 червня, 09:26:20

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

20.05.2024   09:34Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 8 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 7 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:

6 вибухів з міномету 120 мм біля с. Гай Новгород-Сіверського району.

10 вибухів з міномету 120 мм біля с. Красний Хутір Новгород-Сіверського району.

15 вибухів з міномету 120 мм біля с. Залізний Міст Новгород-Сіверського району.

7 вибухів з міномету 12 0мм біля с. Красний Хутір Новгород-Сіверського району.

7 вибухів  з міномету 120 мм  біля с. Михальчина Слобода Новгород-Сіверського району.

2 вибухи  з міномету 120 мм  біля с. Красний Хутір Новгород-Сіверського району.

4 вибухи  з міномету 120 мм  біля с. Красний Хутір Новгород-Сіверського району.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Аварійні ситуації на мережах життєзабезпечення:

Внаслідок бойових дій:

- знеструмлені 13 ЛЕП 10 кВ (з них 11 частково), 71 трансформаторна підстанція, 28 населених пунктів (з них 4 частково). Без електропостачання залишаються 1672 абоненти;

- в н.п. Грем'яч Новгород-Сіверського району без газопостачання  залишаються 35 абонентів.

Дорожньо-транспортні пригоди – 1:

В м. Чернігові по вул. Всіхсвятській біля будинку №5 о 12 год. 15 хв. 19 травня водій автомобіля «Chevrolet Aveo», рухаючись на територію ринку «Нива» поблизу магазину «Бджілка», здійснив наїзд на жінку. Внаслідок пригоди потерпіла отримала травми і була доправлена до КНП «Чернігівська міська лікарня №2».

Пожежі – 7:

пожежі в житловому секторі – 3:

- в с. Біловежі Перші Ніжинського району  (Бахмацька ТГ) в господарстві по вул. Зеленій, 18 о 15 год. 53 хв. 19 травня сталася пожежа житлового будинку (6х12 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено стіну на площі
10 кв.м та стелю на площі 8 кв.м. Причина встановлюється;

-  в м. Прилуки в господарстві по  провулку М. Леонтовича, 40 о 15 год.  26 хв. 19 травня сталася пожежа господарчої будівлі (3х5 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю на площі 5 кв.м. Причина – встановлюється;

-  в с. Вовчок Чернігівського району (Кіптівська ТГ) в господарстві по  вул. Квітковій, 2 в 00 год. 06 хв. 20 травня сталася пожежа житлового будинку (7х12 м, стіни цегляні, покрівля металева). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни. Причина встановлюється. На місці пожежі виявлено тіло господарки, 1953 року народження.

пожежі на транспорті – 1:

- в  м. Корюківка по вул. Дружби, 12 о 13 год. 09 хв. 19 травня сталася пожежа автомобіля «ВАЗ-21093». Вогнем пошкоджено моторний відсік автомобіля. Причина - несправність електричної системи.

пожежі сухої трави та сміття – 3 пожежі на відкритій території загальною площею 2,5 га. Причина - потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал.

Небезпечні гідрологічні явища та процеси на водних об’єктах області:

  Внаслідок коливань рівнів води на річках області порушене (ускладнене) транспортне сполучення з 12 населеними пунктами в окремих районах (Новгород-Сіверський - 3, Корюківський - 7, Ніжинський - 2), в 2 населених пунктах ускладнене транспортне сполучення з 32 домоволодіннями (Корюківський - 1/4, Чернігівський - 1/28).

На р. Дніпро:

в селищі Радуль (Ріпкинська ТГ) Чернігівського району перелито проїжджу частину вул. Новікова (ділянка довжиною до 75 м, глибина до 41 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення не зареєстровано.

На р. Десна:

Новгород-Сіверська ТГ Новгород-Сіверського району:

внаслідок затоплення під'їзних шляхів до понтонних мостів через р. Десна та р. Віть (ділянки довжиною до 5 м, рівень води до 65 см) тимчасово припинено пряме транспортне сполучення з 3 населеними пунктами громади (с. Бирине,  с. Прокопівка, с. Підгірне);

У зв’язку з покращенням гідрологічної обстановки міською радою  встановлено дерев’яні настили для пішохідного переходу з використанням понтонної переправи через р. Десна.

Сосницька ТГ  Корюківського району:

призупинене функціонування паромної переправи у напрямку с. Пекарів, с. Кнути, с. Костирів, с. Синютин (рух транспорту здійснюється через Новгород-Сіверський район);

в с. Якличі перелито проїжджу частину вул. Придеснянської (ділянка довжиною до 5 м, глибина до 5 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення не зареєстровано.

Менська ТГ Корюківського району:

внаслідок затоплення ґрунтової дороги Остапівка-Овчарівка (ділянка довжиною до 7 м, глибина до 45 см) порушене транспортне сполучення з с. Овчарівка;

через затоплення під’їзних шляхів, порушене транспортне сполучення з с. Луки;

через затоплення ґрунтової дороги Остапівка-Куковицьке (ділянка довжиною до 7 м, глибина до 60 см) порушене транспортне сполучення з с. Куковицьке.

Комарівська ТГ Ніжинського району:

ускладнене транспортне сполучення ґрунтовою дорогою з 2 населеними пунктами громади (с. Ворона, с. Березівка).

Загалом з початку робіт через підтоплені ділянки перевезено 2023 особи, з яких 131 дитина, доставлено 510 л питної води, 846 кг продуктів харчування та товарів першої необхідності.

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 11-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 12 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год., Семенівка – 14 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 19 травня по 20 годину 20 травня очікується мінлива хмарність. Вночі без істотних опадів, вдень місцями короткочасний дощ, гроза. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Температура вночі +9...+14º, вдень +21...+26º.

По Чернігову температура вночі +11...+13º, вдень +23...+25º.

Останні новини Чернігівщини

єРобота на Чернігівщині: грантові програми для бізнесу від служби зайнятості 12:51

Вже 337 мешканців області для започаткування або розвитку бізнесу скористалися програмою «Власна справа» та 11 - програмою «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей», які реалізуються в межах урядового проєкту єРобота.

Чернігівщина розпочала підготовку до наступного навчального року 12:45

Учора під керівництвом Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулася нарада щодо завершення навчального року 2023/2024 і підготовки до наступного.

Тимчасове житло для постраждалих родин області: особливості чергової ініціативи УВКБ ООН 11:26

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) з початку повномасштабної війни постійно надає жителям Чернігівщини різнопланову допомогу: від юридичних консультацій та психологічної підтримки – до відновлення житлового фонду

 Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом спроби нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом спроби нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:30

Інспектори відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління поліції викрили 52-річного водія автомобіля «ВАЗ», який кермував у нетверезому стані.

Перекривається рух автотранспорту на ділянці вулиці Мартина Небаби 09:24

З 14.00 год 27 червня по 20.00 год. 2 липня 2024 року перекривається рух автотранспорту на ділянці вулиці Мартина Небаби від проспекту Миру до вулиці Прокоповича. Відповідний дозвіл затверджений рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради 27 червня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини