Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 12:27:55

Повідомлено про підозру начальнику ВЛК Чернігівського ОТЦК та СП та лікарю ВЛК Чернігівського ОМТЦК та СП, які сприяли ухиленню від призову на службу під час мобілізації

09.04.2024   14:43Агенцiя

За процесуального керівництва Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони повідомлено про підозру начальнику ВЛК Чернігівського ОТЦК та СП та лікарю ВЛК Чернігівського ОМТЦК та СП.

Їм інкримінують одержання неправомірної вигоди, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України, організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України. (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 114-1 та ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, начальник, через пособника – ексголову ВЛК Чернігівського ОТЦК та СП, якому повідомили про підозру у лютому, одержав неправомірну вигоду у розмірі 800 доларів США. Кошти були частиною від отриманих пособником 5 тис. доларів США від військовозобов’язаного за визнання його непридатним до військової служби за станом здоров’я з виключенням з військового обліку. У подальшому чоловік міг безперешкодно виїхати за межі країни.

Крім того, встановлені факти сприяння вказаною групою осіб мешканцям м. Чернігова в ухиленні від призову на службу під час мобілізації.

Голову ВЛК Чернігівського ОТЦК та СП затримано та застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 ❗️Нагадаємо, що ексголові ВЛК Чернігівського ОТЦК та СП інкриміновано одержання неправомірної вигоди, перешкоджання законній діяльності ЗСУ, а також незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

❗️Підозрюваний знаходиться під вартою. Вилучені під час обшуків грошові кошти  у розмірі майже 1 млн доларів США арештовані та передані в АРМА.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює УСБУ в Чернігівській області.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини