Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:00:20

На Чернігівщині поліцейські затримали учасників наркоугруповання, які заробляли на збуті майже мільйон гривень на місяць

01.03.2024   10:23Агенцiя

За результатами понад 20 обшуків правоохоронці вилучили наркотиків психотропів на 800 000 гривень. Організатору та п’ятьом учасникам повідомлено про підозру.

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області та слідчі слідчого управління обласної поліції, організував наркобізнес 35-річний власник СТО. Залучив підлеглого працівника та мешканців Корюківського району. Деякі з них вже мали кримінальний досвід зі збутом наркотиків та психотропів.

Власне у приміщенні станції техобслуговування фігуранти зберігали та фасували психотропи. Маючи сформовану клієнтську базу, реалізовували наркотики методом так званих «закладок» та «з рук у руки». Покупці перераховували гроші на банківську картку організатора або готівкою, після чого отримували відповідні координати та «товар». Кошти від продажу організатор розподіляв між усіма учасниками угруповання.

За попередніми даними, щомісячний прибуток від наркотрафіку міг сягати одного мільйона гривень.

27 лютого оперативники, слідчі за силової підтримки КОРД та батальйону поліції особливого призначення затримали організатора та п’ятьох учасників наркоугруповання. За результатами обшуків вилучили майже 3 кг наркотиків та психотропів на 800 000 гривень, зброю та боєприпаси, «чорнові» записи, мобільні телефони, автомобілі фігурантів, гроші.

Затриманим особам вже повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Заходи з викриття учасників наркоугруповання проводилися спільно з працівниками відділу контррозвідки обласного управління СБУ, 105-го прикордонного загону. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Чернігівська обласна прокуратура.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини