Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 01:03:36

Конкурс для громад Чернігівщини. Створення публічних просторів

21.02.2024   10:00Агенцiя

Запрошуємо прикордонні територіальні громади Чернігівщини отримати можливість облаштування публічних просторів. Її надає команда громадської організації Агенція міських ініціатив / АМІ.

В області досі замало публічних просторів, де місцеве населення може проводити важливі освітні, соціальні, культурні, психологічні, безпекові та інші заходи.
Роками створення таких локацій не було першочерговим завданням для органів місцевого самоврядування. Лише останнім часом влада та активне населення громад почали шукати такі можливості. І це одна з них.
«Я постійно говорю представникам/цям ОМС, що з місцевими мешканцями/ками треба будувати ефективну комунікацію та налагоджувати взаємозв'язок «влада-громада». Завдяки спільному створенню публічних просторів органи місцевого самоврядування отримають шанс згуртувати населення та залучити їх до прийняття участі у житті громади», — підкреслює виконавча директорка громадської організації Тетяна Романова.
👉Наразі команда «Агенції міських ініціатив» запускає конкурс для територіальних громад для участі у проєкті зі створення просторів. Долучитися можна, заповнивши реєстраційну форму за посиланням https://forms.gle/iKcuqt7PWFzMN1Qf6
Дедлайн подачі заявок: 29 лютого 2024 року.
Головні умови для створення просторів: мотивація органів місцевого самоврядування, громади є прикордонними та постраждалими унаслідок війни, вони готові до співфінансування, зможуть забезпечити сталість проєкту та відкритість приміщення для громадян, закріпити за простором відповідальних осіб.
У результаті аналізу заявок та інтерв'ювання з зацікавленими учасниками/цями, буде відібрано 5 громад, які отримають можливість створити круті локації. Кожна з них отримає фінансування у 280 тисяч гривень.
Проєкт "Створення публічних просторів у громадах Чернігівської області як інструмент посилення громадської участі" впроваджується громадською організацією "Агенція міських ініціатив" в межах грантового конкурсу «Посилення громадської участі в процесах раннього відновлення на звільнених територіях», який адмініструється ІСАР Єднання за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну», що фінансується країнами партнерами.



ГО “Агенція міських ініціатив”

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини