Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 02:39:14

Канада сприятиме інклюзивному відновленню у 19 громадах України, три з яких – на Чернігівщині

31.01.2024   11:25Агенцiя

Під час проведення спеціального круглого столу за участі Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Посольства Канади в Україні, партнерів з розвитку відбувся запуск ініціативи «Інклюзивне відновлення за лідерства громад» (CLIR).

В її межах 19 територіальних громад із 7 областей отримають експертну підтримку у сталому, інклюзивному, соціальному та економічному відновленні. Зокрема з Чернігівщини учасниками проєкту стали Холминська, Коропська та Менська ТГ.

    «Я хочу подякувати Канаді за підтримку та всебічну залученість до процесів відновлення. Допомога ініціативи CLIR дозволить громадам краще зрозуміти пріоритети відбудови, отримати необхідні знання та інструменти для розробки дієвих проєктів комплексного відновлення з урахуванням потреб всіх груп мешканців», – прокоментував Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Загалом бажання взяти участь в ініціативі висловило понад 300 громад із 11 областей України, постраждалих від війни. З відібраних громад Чернігівської, Київської, Донецької, Харківської, Дніпропетровської, Миколаївської та Одеської областей сформували 6 груп за принципом географічної близькості та спільності потреб.

Експерти ініціативи CLIR нададуть відібраним громадам підтримку за такими напрямками: стратегічне управління та планування, налагодження партнерств із міжнародними організаціями та залучення зовнішніх інвестицій, розвиток сфери соціальних послуг, підтримка з розробки планів і стратегій відновлення та розвитку, впровадження принципів сталого розвитку тощо.

    «Під час великої війни для країни вкрай важливо, щоб територіальні громади перетворилися на лідерів відбудови. Це неможливо без розбудови на місцевому рівні глибоких компетенцій та дієвих інституцій. Комплексна експертиза, якою володіє команда CLIR в питаннях інклюзивності, гендерної орієнтованості та сталості має стати запорукою ефективного відновлення. Системний підхід дозволить посилити спроможність та стійкість територіальних громад у довгостроковій перспективі», – зазначила заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Азархіна.

Ініціатива «Інклюзивне відновлення за лідерства громад» (CLIR) реалізується проєктом міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ в Україні» SURGe Project, який фінансується Урядом Канади на запит Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. SURGe – проєкт з інклюзивного врядування в Україні, що впроваджується компанією Alinea International та фінансується Міністерством міжнародних справ Канади.

За повідомленням Міністерства розвитку громад,
 територій та інфраструктури України

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини