Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 11:30:33

До довічного позбавлення волі засуджено російського військового, який незаконно утримував трьох цивільних осіб, двох з яких розстріляв

29.01.2024   17:29Агенцiя

За публічного обвинувачення прокурорів Ніжинської окружної прокуратури Бахмацьким районним судом в порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів і звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28, ч.ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Його засуджено до довічного позбавлення волі.

Прокурор у суді довів, що  01 квітня 2022 року обвинувачений спільно з іншими військовослужбовцями збройних сил Російської Федерації, перебуваючи у селі Гайворон Ніжинського району, помістили до підвального приміщення одного з жилих господарств, яке жодним чином не пристосовано для перебування людей, трьох місцевих мешканців, яких протиправно утримували протягом декількох годин.

У подальшому російський військовий відпустив найстаршого потерпілого, а двох інших чоловіків розстріляв з автоматичної зброї на території господарства. Від отриманих травм вони померли на місці події.

Спеціальне досудове розслідування кримінального провадження здійснювалося слідчими ВП № 1 Ніжинського РВП ГУНП в Чернігівській області.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини