Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 23:42:24

Уряд Німеччини профінансував будівництво сучасної лікарні в Чернігівській області

25.01.2024   12:03Агенцiя

Модульна лікарня в м. Чернігів стала п’ятою лікарнею з шести, які профінансує уряд Німеччини в рамках проекту «EU4ResilientRegions – Спеціальної програми підтримки України» і здійснюється GIZ Ukraine.

Лікарня укомплектована сучасним медичним та лабораторним обладнанням. Постачається медичне обладнання для кабінетів 18 медичних спеціалістів: функціональної діагностики (ЕКГ, ЕЕГ, УЗД тощо), лабораторних аналізів, кабінету терапевта, ЛОРа, офтальмолога, гінеколога, хірурга, маніпуляційного та консультаційного кабінетів, фізіотерапії тощо.

«Модульна лікарня обладнана не тільки медичним обладнанням для первинної та планової спеціалізованої допомоги, а й зможе надавати деякі послуги високоспеціалізованої медичної допомоги, - говорить Георг-Себастіан Хольце, директор кластеру GIZ Ukraine: Resilient Society. –  Проект з побудови шести лікарень значно розширить можливості існуючих закладів щодо збільшення спроможності громад в наданні медичних послуг мешканцям найближчих міст і сел та тимчасово переміщеним особам».

Крім того, усі заклади будуть оснащені сучасними меблями, в т. ч. медичними, ІТ обладнанням - ноутбуками, комп'ютерами, телевізорами, принтерами, побутовою технікою, санітарним обладнанням тощо. Також передбачене навчання фахівців лікарні користуватися обладнанням, як в режимі онлайн, так і під час практичних занять на місці.

Для автономності лікарні збудовано автономну сонячну електричну станцію з встановленою потужністю 70 кВт. Вони розраховані на забезпечення безперебійного функціонування всього наявного медичного обладнання в збудованих модулях (без урахування потреб опалення). Сонячні панелі встановлено на модульних блоках, на дахах існуючих закладів і на земельних ділянках поруч з модульною лікарнею.

До складу сонячної станції також входять сучасні резервні накопичувачі електричного живлення потужністю 52 кВт, встановлені в модульних лікарнях, гібридні та мережеві інвертори, програмне забезпечення для роботи станцій в режимі онлайн.

Для аварійного енергопостачання лікарні також встановлений сучасний дизельний генератор  потужністю 160 кВт разом з резервом палива.  Навколо будівель облаштовано простір, забезпечено доступ до модульних лікарень осіб з обмеженими можливостями. Всі заклади, разом з генераторами, захищені бар’єрами HESCO, які мають захистити лікарню від уламків на випадок можливих обстрілів.

Довідка:
Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами співпраці Німеччини з Україною є: ефективне державне врядування, енергоефективність і клімат, сталий економічний розвиток. Також особлива увага приділяється підтримці українських громад, що прийняли внутрішньо переміщених осіб.

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини