Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 09:11:05

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

25.01.2024   10:32Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 24 січня по 8:00 25 січня 2024 року

Протягом минулої доби зареєстровано 1 пожежа.   

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:

Обстрілів не зареєстровано.

Стан доріг:

Протягом доби для забезпечення транспортного сполучення на автошляхах області було задіяно 38 одиниць спеціальної техніки та 67 працівників. На дорогах області проїзд забезпечено.

Аварійні ситуації на мережах життєзабезпечення –:

Внаслідок бойових дій знеструмлено 8 ліній 10 кВ (з них 7 частково), 16 населених пунктів (з них 3 частково), 37 ТП, 932 абонента.              

Пожежі в житловому секторі – 1:

- в м. Остер Чернігівського району по вул. Тарашкевича, 1 о 16 год. 00 хв. 24 січня сталася пожежа господарчої будівлі (5х8 м, стіни дерев'яні, покрівля металева). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни. Причина встановлюється.

Інші повідомлення:

Через активні процеси льодоутворення з різкими коливаннями рівнів води на річках області, спостерігається ускладнення гідрологічної обстановки на окремих ділянках:

- р. Дніпро - через затоплення (ділянка довжиною до 30 м, рівень води до 110 см) проїзної частини вул. Новікова в смт Радуль (Ріпкинська ТГ), Чернігівського району ускладнене транспортне сполучення з 28 домоволодіннями. Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

- р. Десна - через затоплення (ділянки довжиною від 5 до 6 м, рівень води від 40 до 60 см) під'їзних шляхів до понтонних мостів через р. Десна та р. Віть, припинено транспортне сполучення автодорогою місцевого значення Новгород-Сіверський - Бирине (О-251303) у напрямку с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне. Рух транспорту здійснюється через Сумську область (для організації пожежогасіння в даних населених пунктах залучається 8 ДПРЧ (м. Шостка) 2 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Сумській області). 

- р. Снов - через затоплення (ділянка довжиною до 25 м, рівень води до 30 см) проїзної частини автодороги місцевого значення Смичин - Конотоп - Смяч (О-250504) на ділянці між с. Великий Дирчин - с. Малий Дирчин (Седнівська ТГ), Чернігівського району ускладнене транспортне сполучення з с. Малий Дирчин.

- р. Сож - через затоплення (ділянка довжиною до 10 м, рівень води до 25 см) проїзної частини вул. Першотравнева в с. Старі Яриловичі (Добрянська ТГ), Чернігівського району ускладнене транспортне сполучення з 2 домоволодіннями. Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  11-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 12 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 12 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  24 січня по 20 годину 25 січня очікується хмарна погода з проясненнями, часом опади, ожеледь, налипання мокрого снігу, на дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-західний 7-12 м/с, вночі пориви 15-20 м/с. Температура вночі від 3º морозу до 2º тепла, вдень від 1º морозу до 4º тепла.

По м. Чернігову хмарна погода з проясненнями, часом опади, ожеледь, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний 7-12 м/с, вночі пориви 15-20 м/с. Температура вночі від 1º морозу до 1º тепла, вдень 1-3º тепла.

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини