Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 12:05:46

Адмінсервіс «Ветеран»: не просто внести до переліку, а якісно надавати послуги

17.01.2024   09:06Агенцiя

Проєкт «Адмінсервіс «Ветеран», розроблений Міністерством у справах ветеранів України, спрямований на спрощення механізмів надання адміністративних послуг ветеранам, членам їхніх сімей, а також родинам загиблих військовослужбовців.


Практичні аспекти його реалізації в області обговорили сьогодні на нараді за участі директора Департаменту соціального захисту Міністерства у справах ветеранів України Руслана Приходька, представників РВА та ЦНАПів. Головував - заступник голови ОДА Іван Ващенко.

    «Нині ветерани здебільшого перебувають в зоні проведення бойових дій. Небагато їх демобілізовано з початку повномасштабного вторгнення. Проте, вони мають почувати себе максимально захищеними. Нам потрібно вже зараз готуватися зустрічати своїх після перемоги. Вони мають отримати увесь спектр гарантій і послуг, передбачених державою», – наголосив Іван Ващенко.

У межах реалізації проєкту «Адмінсервіс «Ветеран» передбачається запровадити надання всіх необхідних послуг ветеранам війни на базі ЦНАПів за принципом «єдиного вікна». Ключове завдання – зменшити кількість відвідувань державних органів і установ. ЦНАП має стати єдиним фронт-офісом надання ветеранам війни всього спектру послуг.

При цьому повинні бути реалізовані всі передбачені законом для ветеранів можливості такі, як право першочергового обслуговування, інклюзивність, доступність, ефективність.

Важливо сфокусувати увагу і діяльність всіх органів і суб’єктів надання послуг для цієї категорії на питаннях відновлення фізичного та ментального здоров’я, освіти та подальшої зайнятості.

    «Ми працюємо над запровадженням системи переходу від військової служби до цивільного життя, яка включатиме багато компонентів. Ключові з них: питання соціального захисту, встановлення статусів, отримання пільг, державних гарантій, виплат тощо. Для цього потрібна синергія комплексу заходів з боку держави та органів місцевого самоврядування», – зазначив Руслан Приходько. – «Найголовніше, аби ветеран став активним та самореалізованим членом суспільства».

Також до участі в нараді долучились представниці Рівненської міської ради та обласної державної адміністрації, які  розповіли про досвід реалізації проєкту «Адмінсервіс «Ветеран» у своєму регіоні.

До слова, на Рівненщині «Вікно ветерана» уже впроваджено у всіх громадах.

    «Наразі у 49 ЦНАПах області можуть надавати до 19 послуг для ветеранів та їх родин. Ще 7 – планують вносити відповідні зміни до відповідного переліку. Принагідно, дякую Ніжинській міській раді, яка оперативно відреагувала на таку необхідність. Втім, наше завдання не просто внести послуги до переліку, а якісно їх надавати. Більше того, тут навіть не стільки про послугу, як про увагу та повагу. І тут, з власного досвіду, є над чим працювати», –  підсумував Іван Ващенко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини