Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 00:50:16

Ракетний удар 13 січня: кількість пошкоджених об'єктів та допомога постраждалим

16.01.2024   10:30Агенцiя

Щотижневу загальноміську нараду в.о. міського голови 16 січня розпочав зі слів вдячності на адресу тих, хто брав участь у ліквідації наслідків падіння уламків ракети 13 січня та допомогав чернігівцям, житлу яких завдано пошкоджень.

Також Ломако звернув увагу керівників відповідальних управлінь та комунальних підприємств Чернігівської міської ради, що вони завжди мають оперативно реагувати на надзвичайні події — бути присутніми на місці та допомагати ліквідовувати наслідки. Зокрема, якщо мова йтиме про приватний сектор, то допомагати має найближчий за місцемзнаходження ЖЕК.

Всього 13 січня внаслідок падіння уламків російської ракети в одному з приватних секторів Чернігова пошкоджено 28 приватних будинків (у трьох будинках серйозні пошкодження), 20 квартир в одій багатоповерхівці (переважно побиті балконні вікна), чотири магазини.

         — Оперативно всі відпрацювали. КП  «Деснянське» швидко видало OSB плити, щоб позакривати вікна. Аварійні служби пройшлися, подивилися, щоб не було витоків. Ми комісійно пройдемо всі пошкоджені будинки і складемо акти, щоб люди зверталися за допомогою: або разовою матеріальною, або «Євідновлення», — доповів під час наради заступник міського голови Віктор Геращенко.

Олександр Ломако доручив доопрацювати міську Програму, якою передбачана одноразова матеріальна допомога власникам приватних будинків, пошкоджених під час російсько-української війни, зокрема, доповнити її можливістю  допомоги, якщо оселю пошкоджено повторно, як це трапилося 13 січня з будинками в одному з найбільш розбитих мікрорайонів міста під час бойових дій у 2022 році.

         — У нас є програма матеріальної підтримки для власників пошкоджених приватних будинків. Відповідно, а якщо будинок вже отримав цю допомогу, а прилетіло вдруге, очевидно, треба враховувати це, і в Програмі передбачати можливість повторних виплат, — зазначив в.о. міського голови Олександр Ломако.  

 До відновлення постраждалих помешкань залучені міжнародні партнери Чернігова — Данська Рада у справах біженців, People in Need, ZOA, нараду з представниками яких у муніципалітеті провели ще в день ракетного удару, 13 січня. Їм передали список адрес за якими люди потребують допомоги.

         — Протягом понеділка проведені обстеження. Сьогодні-завтра чекаємо висновків від міжнародних партнерів, які адреси та в якому об'ємі вони зможуть взяти в роботу. Попередньо, за домовленістю, буде виплачена грошова компенсація згідно об'єму пошкоджень протягом двох-трьох тижнів, — повідомила начальниця відділу міжнародних відносин та інвестицій  Наталія Хольченкова.

Також з партнерами зараз вирішується питання стосовно допомоги власникам квартир, де пошкоджені балконні вікна, наразі подібні відновлювальні роботи не входять в гуманітарні програми цих міжнародних організацій, зазначила Наталія Хольченкова.

Нагадаємо, що 13 січня 2024 року російські військові атакували Україну повітряними засобами ураження. Уламками ворожої ракети завдано руйнувань у секторі приватної житлової забудови Чернігова. На щастя, обійшлося без постраждалих.

Пресслужба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини