Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 22:51:54

Регіональна цифровізація: енергонезалежність ЦНАПів та посилення кіберзахисту інформаційних ресурсів

12.01.2024   10:26Агенцiя

Цифровізація регіонів — один з головних складників трансформації України.

    «Наша мета — побудувати найзручнішу цифрову державу у світі. Реалізація цього неможлива без громадян, які активно залучені в процеси трансформації та готові впроваджувати ініціативи Мінцифри на місцях. Саме тому ми запровадили посаду CDTO, щоб охопити цифровою трансформацією всі рівні, від національного до регіонального. Спільно за 4 роки нам вдалося реалізувати понад 200 унікальних проєктів. Усі вони — результат наполегливої роботи кожного з цифрових лідерів на місцях», — зазначила заступник Міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції Валерія Іонан.

Серед важливих проєктів 2023 року:

    «Я-ветеран» у Дніпропетровській області. Проєкт допомагає ветеранам та членам їхніх родин за принципом «Єдиного вікна» оформити більш ніж 100 ветеранських послуг у ЦНАП.
    «Системи енергонезалежності ЦНАП». 8 ЦНАПів Волині та 4 ЦНАПи Чернігівщини отримали сонячні панелі.
     «Портал місцевої статистики у Львові» — публічна онлайн-платформа з основними показниками життєдіяльності регіону в розрізі громад та районів.
    Посилення кіберзахисту для Київської обласної військової адміністрації та інші.

На Чернігівщині протягом 2019-2023 років реалізовано 9 проєктів. Так, у межах проєкту «Енергонезалежний ЦНАП» 4 центри надання адміністративних послуг забезпечені сонячними панелями та системою резервування живлення для безперебійного функціонування в умовах відключення електроенергії. Крім того, забезпечено енергонезалежність та кібербезпеку інформаційних ресурсів громад та ОВА. Впровадження проєктів здійснювалось за фінансування Фонду Східна Європа та Уряду Швейцарії – програма EGAP – Фонд Східна Європа, а також USAID.

Загалом упродовж чотирьох років в Україні успішно впроваджено понад 210 унікальних міжгалузевих проєктів. Серед них: більш ніж 40 проєктів для забезпечення установ необхідною технікою, понад 30 ініціатив у впровадженні електронних сервісів, близько 25 проєктів у сфері публічних послуг, понад 23 ініціативи в галузі інформаційних систем.

Ознайомитись з утіленими проєктами детальніше можна за посиланням.

За повідомленням Міністерства цифрової трансформації України
 

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини