Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 22:01:43

За фактами перешкоджань роботі аудиторів у Чернігові відкрито 12 кримінальних проваджень, - Алла Басалаєва

25.12.2023   10:43Агенцiя

Місцева влада Чернігова, попри введену кримінальну відповідальність, намагається не допустити державних аудиторів до проведення перевірки використання бюджетних коштів. Як повідомила голова Держаудитслужби Алла Басалаєва, правоохоронними органами вже відкрито 12 кримінальних проваджень за частиною 1 статті 351-1 КК України.

«Аудитори звернулися до правоохоронних органів, оскільки  КП «Чернігівводоканал» та два управління Чернігівської міськради не надали необхідних підтверджуючих документів про використання багатомільйонних надходжень на відновлення міста після ворожих обстрілів», - розповіла Алла Басалаєва.
 
Також аудитори не можуть отримати документи при проведенні зустрічних звірок на підрядних організаціях (ТОВ «УТБ-Інжиніринг», ПП «ТТ-нафта», ТОВ «ШБУ-14», ТОВ «ЕКО-комфорт груп», Корпорація «Укртрансбуд») на загальну суму майже 885 млн грн.
 
«Під час цього аудиту вже зафіксовано порушень на майже 2 млрд грн. Водночас через перешкоджання роботі аудиторів неможливо підтвердити законне та ефективне використання коштів місцевого бюджету на загальну суму 1 млрд 340 млн грн. Жителі Чернігова мають право довідатися як платники податків, на що було витрачено їхні кошти. Нагадаю, що за перешкоджання професійній діяльності аудиторів передбачено кримінальну відповідальність і війна не скасовує державний фінансовий аудит місцевих бюджетів», - прокоментувала Алла Басалаєва.
 
Вона уточнила, що державний фінансовий аудит бюджету Чернігівської міської територіальної громади є плановим, про що було поінформовано місцеву владу - він  охоплює  період  з 1 квітня 2021 по 30 червня 2023 року.
   «На жаль, місцева влада у період дії воєнного стану дозволяє собі саботувати дотримання законів. Коли держава починає цікавитися, як і на що було витрачено кошти громади, то виявляється, що місцева влада не готова звітувати. Якщо уповноважений державою орган контролю за використанням бюджетних коштів отримує перепони під час перевірки, то це свідчить ні про що інше, як про бажання щось приховати та уникнути відповідальності», - резюмувала Алла Басалаєва.
Нагадаємо, що під час аудиту, який зараз триває в Чернігові, фахівці Північного офісу Держаудитслужби зафіксували ряд масштабних зловживань із використанням земельних ділянок. У тому числі йдеться про 70 земельних ділянок громади площею 54 га, орієнтовною вартістю майже 700 млн гривень. Їх було безоплатно передано  стороннім особам під забудову багатоквартирних будинків без відома громади.
 
Пресслужба Управління Північного офісу
Держаудитслужби в Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини