Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 11:36:00

Апеляційний суд посилив покарання батькові, який розбещував доньку

13.12.2023   10:34Агенцiя

Чернігівським апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу заступника керівника Чернігівської обласної прокуратури на вирок Сосницького районного суду Чернігівської області стосовно чоловіка, якого визнано винним та засуджено до 5 років 6 місяців позбавлення волі за вчинення розпусних дій щодо малолітньої та в подальшому неповнолітньої доньки (ч. 2 ст. 156 КК України).

У ході судового розгляду встановлено, що протягом майже трьох років мешканець Новгород-Сіверського району, з метою задоволення власної статевої пристрасті, вчиняв дії сексуального характеру відносно власної доньки, яка перебувала від нього в матеріальній залежності, з моменту досягнення нею 12-річного віку.

Суд апеляційної інстанції погодився, що, з урахуванням невизнання вини обвинуваченим, багаторазовості та тривалості вчинення злочинних діянь, а також спричинення дитині такими діями посттравматичного стресового розладу, визначений місцевим судом розмір покарання є занадто м’яким.

За принципової позиції ювенальних прокурорів Чернігівської обласної прокуратури судове рішення першої інстанції скасовано та ухвалено новий вирок, яким чоловіка засуджено до 7 років 6 місяців позбавлення волі.

Також апеляційний суд знайшов обґрунтованими доводи щодо включення інформації про засудженого до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Наразі вирок набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини