Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 13:05:34

Розтратила півмільйона гривень, що призначалися на соціальні виплати та пенсії: поліція відкрила кримінальне провадження

30.11.2023   09:19Агенцiя

Поліцейські розслідують факт розтрати коштів співробітницею одного з відділень поштового зв’язку в Чернігівському районі. Гроші призначалися на соціальні виплати та пенсії місцевих мешканців.

Нещодавно до Чернігівського райуправління поліції надійшла заява про те, що під час ревізії в одному з поштових відділень виявлено зникнення з рахунків майже 500 тисяч гривень.

В ході подальшої перевірки поліцейські з’ясували, що одна з працівниць відділення безпідставно провела більше сотні банківських транзакцій. Маючи безперешкодний доступ до робочих фінансових інструментів, жінка впродовж двох днів перерахувала на невідомі банківські рахунки майже півмільйона гривень.

Поліцейським викрита зловмисниця повідомила, що в такий спосіб намагалася скористатися чужими грошима як «стартовим капіталом». Нещодавно вона зацікавилася в одному з месенджерів пропозицією швидко заробити гроші в онлайн-режимі. Претендент мав купувати віртуальні товари через Інтернет, щоб згодом нібито «перепродати з прибутком».

Щоразу онлайн-роботодавець вимагав збільшення внесеної суми, однак жінка не мала власних заощаджень. Тож вирішила скористатися грошима на рахунках, до яких мала доступ на роботі.

За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 4 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем скоєне в умовах воєнного або надзвичайного стану). Максимальне покарання передбачає до 8 років позбавлення волі.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини