Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 06:39:36

«Кроки до допомоги»: чернігівські поліцейські долучилися до акції з протидії домашньому насильству

29.11.2023   11:04Агенцiя

В рамках міжнародної акції «16 днів проти насильства» поліцейські Чернігівського райуправління проводять інформаційно-профілактичні заходи з містянами. Вони мають на меті підвищити рівень обізнаності чернігівців з алгоритмами захисту від домашнього насильства.

Нині в Чернігові на парковій алеї (по території від підземного переходу на проспекті Миру до Красної Площі) розміщені вісім тематичних масок з реальними історіями постраждалих осіб та інформацією про сервіси допомоги постраждалим.

Під час акції «Кроки до допомоги» поліцейські вручали громадянам інформаційні листівки з детальною інформацією про види домашнього насильства, відповідальність за скоєння таких дій, а також – як захиститися від домашнього насильства та куди звернутися по допомогу.

Акція "Кроки до допомоги" – це нагода ще раз нагадати громадськості про існування проблеми домашнього насильства у суспільстві, а також підвищити рівень обізнаності людей щодо усіх форм насильства, продовжити процес створення недискримінаційного простору для життя, розвитку і професійного зростання кожної людини.

Насильство, незалежно від того, чи вчиняється воно публічно або приватно, є неприпустимим і порушує права постраждалої людини. Про алгоритми дій жертв насилля розповідали поліцейські сектору протидії домашньому насильству та сектору ювенальної превенції Чернігівського районного управління поліції.


Пам’ятайте: домашнє насильство – це злочин! Тож не мовчіть та обов’язково звертайтеся по допомогу на лінію 102!

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини