Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 02:14:12

Мобільні бригади медиків продовжують роботу в громадах: лікарі відвідали Перелюб, Новий Биків та Рудівку

29.11.2023   10:53Агенцiя

16 листопада мобільна медична бригада з Чернігова побувала у селі Новий Биків Ніжинського району. Про візит місцеві жителі були заздалегідь оповіщені через соціальні мережі та оголошення.

Загалом консультації лікарів отримали 133 жителі Нового і Старого Бикова Новобасанської громади та сіл Петрівка і Козацьке – Бобровицької. Побували на прийомі та отримали відповідні рекомендації і призначення: у ендокринолога – 26 громадян, у невропатолога – 23, у кардіолога – 20.

Крім того, 25 пацієнтів дізналися про свій артеріальний тиск, 19 – про рівень цукру у крові, ще 20 людей обстежено на вірусні гепатити. Також під час відвідування Новобиківської сільської лікарської амбулаторії 5 дітей вакциновано згідно з календарем профілактичних щеплень.

Разом з тим, спеціалісти Бобровицького відділення Ніжинського міськрайонного відділу, що входить до складу обласного центру контролю та профілактики хвороб, у приміщенні амбулаторії та в інших громадських місцях Нового Бикова розповсюджували друковані наочні матеріали щодо переваг профілактичних щеплень і попередження найпоширеніших інфекційних захворювань. Також вони перевірили 28 зразків питної води з колодязів на вміст нітратів, у 2 з яких зафіксовані відхилення від норми.

Мобільна медична бригада працювала і у Сухополов’янській громаді Прилуцького району. Група медиків із Прилук разом з представниками міськрайонного відділу обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України побувала у селі Рудівка, де в амбулаторії загальної практики сімейної медицини лікарі приймали як місцевих  жителів, так і селян із сусідньої Знам’янки.

Протягом робочого дня 15 громадян звернулись до лікаря-кардіолога, 14 – до хірурга, по 17 – до невропатолога і лікаря загальної практики сімейної медицини. Крім того, 23 пацієнтам виміряно артеріальний тиск, 11 – рівень цукру в крові, 18 осіб обстежено на предмет виявлення гепатитів та  ВІЛ-статусу.

Водночас спеціалісти Прилуцького міськрайонного відділу дослідили 13 зразків наданої громадянами питної води, в одному з яких виявлено перевищення рівня нітратів. Людей застерегли від використання неякісної води і попередили про наслідки для здоров’я, до яких може призвести нехтування санітарно-гігієнічними правилами.

Під час перебування у Рудівці фахівці прочитали для учнів місцевого загальноосвітнього закладу лекції про шкоду тютюнопаління та використання електронних пристроїв для вдихання тютюнових сумішей.

Віддалене прикордонне село Перелюб Корюківського району медики з Чернігова і Корюківки відвідали 23 листопада.

Лікарі приймали пацієнтів у приміщеннях Корюківського центру сімейної медицини. Протягом дня  вони проконсультували майже 140 селян з Перелюба та навколишніх населених пунктів. Зокрема, кардіолог прийняв 48 чоловіків та жінок, ортопед-травматолог – 19, невропатолог – 23, офтальмолог – 49. Про рівень цукру у крові дізналися 64 місцевих жителі, виміряли артеріальний тиск – 95. Крім того, на наявність вірусних гепатитів обстежено 35 громадян, профілактичні щеплення отримали 10 чоловіків та жінок, стільки ж  дітей щеплено вакциною АДП-м.

Також співробітники обласного центру контролю та профілактики хвороб роздали низку друкованих матеріалів щодо профілактичних щеплень та методів уникнення загострень хронічних недуг.

Результати проведеного серед відвідувачів анкетування свідчать про високу оцінку якості роботи мобільних медичних бригад. За словами місцевих жителів, для багатьох це чи не єдина можливість потрапити на прийом до висококваліфікованого спеціаліста, адже далеко не кожен має змогу відвідати медичні заклади обласного центру.

За інформацією Чернігівського обласного центру
 контролю та профілактики хвороб МОЗ України
 

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини