Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 01:11:41

Отримайте ваучер на навчання!

20.11.2023   14:17Агенцiя

Цього року на Чернігівщині служба зайнятості видала 356 ваучерів на навчання для підвищення конкурентоспроможності громадян на ринку праці.

Більшість з них (258 людей) обрали робітничі професії: кухаря, електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування, електрогазозварника, кондитера, слюсаря з ремонту колісних транспортних засобів, машиніста крана автомобільного, тракториста-машиніста тощо.

За допомогою ваучера також можна отримати вищу освіту і цією можливістю в поточному році скористалися 58 жителів області, половина з яких надали перевагу психології.

Серед бажаючих підвищити кваліфікацію - 40 людей. У ТОПі обраних ними спеціальностей та професій «Медсестринство» та «Водій тролейбуса».

Нагадаємо, за ваучером можна пройти навчання за однією із 124 професій та спеціальностей із затвердженого Переліку.

Отримати ваучер можуть громадяни деяких категорій, які мають професійно-технічну, фахову передвищу або вищу освіту, не зареєстровані в службі зайнятості як безробітні та не проходили протягом останніх трьох років перепідготовку за рахунок коштів Фонду. Це:

- громадяни віком старше 45 років;

- звільнені з військової служби;

- внутрішньо переміщені особи;

- особи, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України;

- особи з інвалідністю;

- особи, які у період воєнного стану в Україні отримали поранення або травми внаслідок військової агресії;

- учасники бойових дій.

Подати онлайн-заявку та дізнатися детальніше про ваучери можна тут https://voucher.dcz.gov.ua/. Впродовж 3 робочих днів з вами зв'яжеться кар'єрний радник центру зайнятості, проведе консультацію, допоможе з вибором навчального закладу, заповненням документів та супроводжуватиме до моменту підписання договору на навчання з закладом освіти.

За консультаціями звертайтесь до будь-якого структурного підрозділу обласного центру зайнятості або на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Чернігівський обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини