Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 08:01:00

Контроль за використанням коштів і пришвидшення темпів виконання робіт: Костянтин Мегем на засіданні робочої групи «Прозорість та підзвітність»

10.11.2023   15:37Агенцiя

Учора відбулось чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність» при Чернігівській ОВА. Основні питання – використання коштів, що надійшли в область з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, а також субвенції на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти.

    «Стосовно першого питання – сума коштів, що надійшла до розпорядників коштів на реалізацію 13 проєктів в області складає 673,3 мільйонів гривень, 11 із них – це проєкти з реконструкції, капітального ремонту та будівництва, 2 проєкти на придбання спеціального транспорту (сміттєвозів) для комунального підприємства «Менакомпослуга» та для комунального підприємства КП «Носівка-Комунальник» Носівської міської ради», – поінформував Костянтин Мегем, перший заступник голови Чернігівської ОДА, він же голова робочої групи «Прозорість та підзвітність».

Якщо говорити про друге питання, то по Чернігівській області визначено 11 об’єктів по 11 громадах, сума субвенції становить 57,7 мільйонів гривень, співфінансування з місцевих бюджетів — трохи більше 21 мільйона гривень.

Святослав Трохименко, заступник начальника з відновлення та реалізації інфраструктурних проектів Служби відновлення та розвитку інфраструктури у області, ознайомив присутніх з поточним станом реконструкції їдальні Іванівського ліцею, проведенням процедури закупівлі з капітального ремонту будівлі дитячого садка «Лісова казка» в Гончарівському, а також відновленням житлових будинків у с. Ягідне Іванівської громади. До речі, він повідомив, що шість будинків «з нуля» планують відбудувати в Ягідному латвійські партнери. Окремо зупинилися на темпах виконання робіт підрядником ТОВ «Будвендор», який працює над відновленням харчоблоку Іванівського ліцею.

Розглянула робоча група і ситуацію з капітальним ремонтом хірургічного корпусу обласної лікарні, ремонт Чернігівського центру соціально-психологічної реабілітації дітей, реконструкцію Талалаївського ліцею та питання щодо початку проведення процедури закупівлі з реконструкції водопровідної насосної станції «Подусівка».

Ярослав Слєсаренко, начальник Управління капітального будівництва ОДА, детально розповів про проведені процедури закупівель, механізм фінансування за виконані роботи по визначених об’єктах, підписані договори, прогнозовані строки виконання робіт, аналіз темпів виконання робіт підрядними організаціями, підвищену увагу до якості виконаних робіт підрядниками.

Детальніше про субвенції на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти поінформував Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки ОДА.

    «Відповідно до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти по Чернігівській області визначено 11 об’єктів. По 8 з них укладено договори на виконання будівельних робіт. Використано коштів 11% від загальної вартості проєктів. Стан виконання робіт складає в середньому 28% по всіх об’єктах».

Учасники засідання обговорили проблемні питання в реалізації проєктів: «Капітальний ремонт приміщень підвалу Куликівського ліцею», «Будівництво захисної споруди цивільного захисту на території Ніжинської гімназії № 9», «Капітальний ремонт протирадіаційного укриття № 94564 Сосницької гімназії ім. О.П.Довженка». Одночасно Юрій Музика наголосив, що здійснюється постійний контроль за реалізацією проєктів, оскільки кошти субвенції попередньо будуть не перехідні на наступний звітний період і завершити роботи необхідно до кінця 2023 року.

Обговоривши всі питання, учасники наради виокремили основні напрями співпраці у найближчий період.

    «У деяких громадах викликає занепокоєння ситуація з використанням коштів та термінами проведенням необхідних робіт, це стосується як коштів фонду ліквідації наслідків, так і субвенції на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти. Чернігівська обласна військова адміністрація буде тримати на постійному контролі ситуацію з реалізації проєктів та прозорість всіх процесів, пов’язаних з проведенням процедур закупівель та використанням коштів розпорядниками», – наголосив Костянтин Мегем.

Також на офіційному вебсайті ОВА створена рубрика «Прозорість та підзвітність». За посиланням можна знайти актуальну інформацію про проведені чи заплановані закупівлі за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Рубрика постійно оновлюється.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини