Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 11:12:42

Комплексне відновлення Ягідного: оголошено перші тендери на відбудову приватних будинків

02.11.2023   10:58Агенцiя

Агентство відновлення оголосило перші торги на відбудову приватного сектора в селі Ягідне Чернігівської області. Це 20 будинків по вулицях Космонавтів та Яблунева, де проживає 41 мешканець.

У Ягідному Агентство відновлення проводить комплексну відбудову. У планах – будівництво 9 житлових будинків та капітальний ремонт 117-ти в єдиному дизайн-коді села. Житло – першочергова потреба для людей, тому робота в цьому напрямі пріоритетна.

Нагадаємо: у жовтні вже оголошені тендери на ремонт багатоквартирних будинків на вулицях Дружби та Лісовій. Зараз триває процес кваліфікації переможців, після чого будуть підписані договори та розпочнуться роботи. Орієнтовно – на початку листопада.

Читати також: Перший тендер на капітальний ремонт чотирьох будинків в Ягідному від Агентства відновлення оголошено

Відбудова Ягідного: на черзі – відновлення ще 12 будинків

Село Ягідне, що розташоване за 15 км від Чернігова, впродовж березня минулого року було повністю окуповане російськими військами. У місцевій школі окупанти облаштували штаб, а у підвалі навчального закладу примусово утримували майже 370 мешканців, серед яких було 70 дітей. 10 людей померли в нелюдських умовах.

Під час окупації російські солдати займалися мародерством, знищували майно, вбивали худобу та хатніх тварин, мінували територію, викрадали, катували та страчували мирних жителів. Вбили 17 цивільних. Усього в Ягідному пошкоджено або зруйновано 101 житловий та 17 багатоквартирних будинків на 74 квартири.

Після виходу з підвалу люди не змогли одразу повернутись до своїх домівок. Були вибиті вікна, пошкоджені дахи, посічені осколками фасади. Першочергові роботи з відновлення проведені силами волонтерів за рахунок міжнародної благодійної допомоги та бюджетних коштів.

У квітні цього року Ягідне включене до переліку постраждалих населених пунктів, які будуть відновлені в межах експериментального проєкту.

У межах комплексної відбудови також буде проводитися оновлення транспортно-пішохідної мережі, реконструкція вулиць, влаштування нового покриття доріг, зовнішнього освітлення, кабелювання мережі та проведення інтернету. Планується облаштування зупинки громадського транспорту та парковки, а на місці школи, де окупанти утримували людей, – створити меморіал. Щодо останнього – вже оголошено конкурс на найкращий проєкт.

Читати також: Оголошено відкритий архітектурний конкурс на створення меморіалу у селі Ягідне

Посилання на новий тендер тут.

За повідомленням Служби відновлення та розвитку
інфраструктури у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини