Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 00:18:06

Більше 100 мільйонів виплат по пошкодженому майну, 34 сертифікати – по знищеному та виїзди в громади – про головне в деталях в медіацентрі ОВА

02.11.2023   09:32Агенцiя

Спікер сьогоднішнього брифінгу Сергій Куреня, в. о. начальника Управління містобудування та архітектури ОДА в подробицях розповів про нові результати та майбутні перспективи державної програми «єВідновлення».

    «Майже 1000 громадян вже отримали компенсацію за пошкоджене майно, а найближчим часом – ще 180 осіб одержать кошти, адже їхні заяви вже опрацьовані комісіями та передані на виплати».

Загальна кількість заяв на отримання компенсації  – 2902, з них – 1052 поки що очікують обробки.

Провідними громадами у питанні опрацювання заявок залишаються Іванівська, Новобілоуська та Киїнська громади.

Пришвидшити роботу бажано Чернігівській міській раді, де обробки потребує майже 900 заяв.

Також в області сформовано 34 сертифікати на придбання нового житла замість знищеного на загальну суму більше 50 мільйонів гривень: в Іванівській ТГ – 17, Новобілоуській – вісім, Бобровицькій – п’ять, Михайло-Коцюбинській – 2 та по одному в Кіптівській та Седнівській громадах.   

    «До речі, наразі тільки одноосібні власники можуть отримати такий сертифікат, але профільне міністерство опрацьовує таку ж можливість і для випадків, коли житло має декілька власників. Дана процедура проходить тестову обробку в реєстрі», – зауважив Сергій Куреня.

Та нагадав, що з 1 січня 2024 року можна буде подати заявку в Дії на виплати за будівельні роботи та матеріали власникам пошкодженого житла, які відбудувалися за власний рахунок.

Розповів в. о. начальника Управління містобудування та архітектури ОДА і про таку  корисну практику як спільні виїзди профільного управління разом з представниками громадських організацій до тергромад.

    «Наші спеціалісти надають консультативну підтримку, а представники ГО – юридичну допомогу тим, хто має певні проблеми у подачі заяв, переоформленні житла та ін. Візити до найбільш постраждалих від збройної агресії ТГ дуже результативні. Вже побували в Киїнській, Новобілоуській, плануємо візит до Киселівської».

Нагадаємо алгоритм дій у випадку пошкодженого житла:

    Подати інформаційне повідомлення про пошкоджене майно (через Дію, ЦНАП чи нотаріуса).
    Відкрити в одному з банків-партнерів програми «єВідновлення» картковий рахунок (онлайн – через застосунок банку, офлайн – безпосередньо у відділенні банку).
    Подати заявку в Дії (звертаємо увагу, що максимальний розмір виплати за пошкоджене майно становить 350 тисяч гривень для відбудови квартири і 500 тисяч – для приватних будинків).
    Дочекатися огляду майна місцевою комісією, яка складе відповідний акт та встановить суму компенсації (чек-лист).

Для отримання житлового сертифіката – такий же алгоритм, за винятком відкриття рахунку. На підставі рішення комісії система згенерує сертифікат, який можна буде використати впродовж п’яти років з моменту отримання.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини