Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 09:58:02

Переправляли ухилянтів за кордон: поліція Чернігівщини скерувала до суду справу злочинної групи

25.10.2023   13:40Агенцiя

Поліцейські завершили досудове розслідування та передали прокурору Чернігівської обласної прокуратури для направлення до суду обвинувальний акт щодо злочинного угруповання, яке за гроші переправляло до країн Європи чоловіків, що ухиляються від мобілізації.

Правоохоронці встановили, що злочинна група в період з лютого по липень 2023 року переправила за кордон 13 чоловіків призовного віку, які ухилялись від мобілізації.

Зловмисники за винагороду у сумі 3000-4000 доларів США вносили ухилянтів до телекомунікаційної системи «Шлях» в якості другого водія від товариства з обмеженою відповідальністю. Ухилянтам надавали транспорт для перетину кордону.

переправляли ухилянтів за кордон: поліція чернігівщини скерувала до суду справу злочинної групи

Одночасно злочинці знаходили водіїв, які можуть законно виїжджати за межі України. Їм пропонували роботу: виїжджати в якості пасажира в автомобілі з водієм, який внесений до телекомунікаційної системи «Шлях». Після перетину кордону, водії мали забирати гроші та повертатися на цьому ж автомобілі в Україну.

Припинили діяльність злочинної групи співробітники відділу міграційної поліції спільно з оперативниками управління карного розшуку, відділу кримінального аналізу поліції Чернігівщини та оперативними співробітниками Чернігівського прикордонного загону.

переправляли ухилянтів за кордон: поліція чернігівщини скерувала до суду справу злочинної групи

Слідчим слідчого управління поліції області під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури двом особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України. вчинене організованою групою або з корисливих мотивів). Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Поліція завершила досудове розслідування. Обвинувальний акт скеровано до суду.



Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини