Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 18:10:33

В області розпочне роботу новий мобільний клас безпеки для дітей

15.10.2023   12:39Агенцiя

Днями Чернігівщина отримала автомобіль обладнаний під мобільний клас безпеки. Автівка надана у межах спільного проєкту Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій, створеного за ініціативи Міністерства внутрішніх справ України та підтримки UNICEF Ukraine.

Мобільний клас оснащений усім необхідним обладнанням для ознайомлення дітей з основами мінної, пожежної безпеки, правил дорожнього руху, кібербезпеки, надання домедичної допомоги тощо.

Перші заняття розпочнуться вже на початку наступного тижня та проходитимуть у різних районах області. Виїзди планують здійснювати тричі на тиждень за заявками від навчальних закладів. Запити з районів акумулюватимуть в обласному управлінні освіти і науки та передаватимуть їх рятувальникам та поліцейським. Саме вони й проводитимуть заняття.

Представники ДСНС та НПУ, які працюватимуть у мобільних класах попередньо проходять  навчання, щодо принципів викладання безпекових тем, з інтерактивних методик викладання сучасним дітям, а також з психологічних особливостей роботи з дітьми в умовах війни.

Загалом ЮНІСЕФ передав 15 автомобілів для проведення уроків з безпеки, які працюватимуть у ​​Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Полтавській, Харківській, Сумській, Київській, Житомирській, Чернігівській областях та м. Києві.

    «Розуміння дітьми правил безпеки вдома та на вулиці, а особливо ризиків, пов'язаних із мінами, — надзвичайно важливо по всій країні, — сказав голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін. — Майже третина дітей не змогли розпочати очне навчання через близькість лінії фронту та обстріли. Ці 15 мобільних класів для проведення уроків з безпеки працюватимуть у постраждалих громадах, пропонуючи дітям інтерактивні методи та цікаві інструменти, щоб вони були поінформовані, обізнані та навчені щодо мінної безпеки та інших тем, що стосуються їхньої безпеки. Завдяки цьому партнерству ми зможемо донести цю важливу інформацію до дітей по всій країні, яким загрожують найбільші ризики».


За повідомленнями ГУНП в Чернігівській області,
 ГУ ДСНС України в Чернігівській області, UNICEF Ukraine

 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини