Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 19:11:40

Плече підтримки ЮНІСЕФ: результати і перспективи співпраці на ЧернігівщиніПлече підтримки ЮНІСЕФ: результати і перспективи співпраці на Чернігівщині

04.10.2023   13:42Агенцiя

Відновлення 25 закладів освіти (21 ЗДО, 2 ЗСО та 2 ліцеї); розвиток молодіжного потенціалу UPSHIFT і цифрової платформи Ureport; створення молодіжних центрів; підсилення технічної бази навчальних закладів; зміцнення потенціалу робітників сфери освіти; заняття для дітей онлайн/офлайн – все це у планах ЮНІСЕФ з відновлення Чернігівської області на 2024 рік.

Ще один напрям роботи – соціальна сфера. Тут теж ЮНІСЕФ планує розвиток послуг для дітей молодшого віку та дітей з інвалідністю; навчання для зміцнення потенціалу соціальних робітників та психологів; надання матеріалів та обладнання для соцслужб.  

Буде й інформаційна кампанія з гігієни для дітей, а також розвиток патронажної моделі.

Обговорення цих планів та напрацювання шляхів їх втілення – у фокусі сьогоднішньої зустрічі представників ЮНІСЕФ з командою ОВА, що відбулася в межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

    «Уже вкотре ЮНІСЕФ надає необхідну допомогу у відновленні регіону. Постійно у полі зору організації – освіта, медицина, соціальні послуги. Дякуємо за підтримку і сподіваємося на плідну співпрацю і надалі», – наголосила заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк.

Команда ЮНІСЕФ доклала багато зусиль та виконала масштабну роботу у відбудові регіону вже з початку повномасштабної війни.

Серед зробленого – 49 медичних закладів регіону отримали від організації більше 8 тисяч одиниць медичних товарів та обладнання (автомобілі швидкої допомоги, генератори, холодове обладнання, апарати для наркозу, стерилізатори, отоскопи, сканери, ЕКГ, монітори пацієнтів, міжвідомчі набори невідкладної медичної допомоги). Надавали послуги і мобільні команди, а також здійснювалися патронажні візити.

Чернігвводоканал, Ніжинське, Борзнянське та Куликівське житлово-комунальні підприємства отримали від організації генератори, баки для води, набори для очищення води.

У сфері освіти – 48 опорних закладів регіону отримали грошову допомогу, 41 заклад ЗСО – 76 наборів для укриття. Організація передала 354 цифрових пристрої, планшети та ноутбуки, 3761 набір першокласника, 113 наборів раннього розвитку для закладів дошкільної освіти, 3 набори «Школа в коробці» – для малокомплектних шкіл і 39 наборів шкільних меблів – для 12 шкіл.

Важко переоцінити допомогу ЮНІСЕФ у відновленні 8 закладів освіти регіону, дитячої лікарні і молодіжного центру. До речі, ще чотири освітні заклади – в процесі відбудови.

    «На 2024 рік заплановано багато, проте кращого результату ми досягнемо, якщо наші думки будуть співпадати зі стратегією розвитку регіону та потребами громад. Тому ми розробимо спільний план дій (ЮНІСЕФ+ТГ), ситуаційний та бюджетний аналіз. Плануємо комплексний підхід у  відновленні всіх сфер життєдіяльності громад. Почнемо з  Чернігівської, Ніжинської, Бахмацької, Бобровицької, Менської і Куликівської», – акцентував заступник голови представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Антон Товченко.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва — ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини