Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 00:18:08

«Укрнафта» починає буріння бічного стовбуру свердловини на Чернігівщині

03.10.2023   12:15Агенцiя

Фахівці компанії розпочинають підготовку до буріння на глибині 1450 метрів бічного стовбура на Гнідинцівському родовищі. Це дозволить дати свердловині друге життя та дістатися до нових запасів в зоні, де ще не проходив видобуток. Про це повідомив директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

За його словами, роботи виконуватиме бурова бригада компанії, на власному верстаті – такому ж, як бурив свердловину №105 на Львівщині.

«Фактично, ми споруджуємо нову свердловину, але пускаємо ресурс старим руслом, що допомагає більш ефективно використовувати наявний фонд для досягнення більшого ефекту», - зазначив він.

Свердловину №255 Гнідинцівського родовища на Чернігівщині спорудили у 2015 році, щоб дістатися покладів у долареніті. У березні 2016 року свердловину ввели в експлуатацію. Початковий дебіт нафти — 7,5 тонн на добу, загальна обводненість 24,6%. Поступово дебіти нафти падали, а обводненість продукції зростала. В серпні 2022 свердловина давала всього півтори тонни нафти та три тонни рідини, з обводненістю в 50,3%.

 

 Пресслужба ПАТ «Укрнафта»

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини