Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 16:38:24

Запустити роботу тролейбусів у мікрорайоні Подусівка можуть вже наступного року

27.09.2023   14:35Агенцiя

На загальноміській нараді під час обговорення питань громадських перевезень в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако повідомив, що триває робота над можливістю забезпечити електротранспортом мікрорайон Подусівка.

    — Ми дивилися різні варіанти. Найбільш оптимальний — придбання, хоча б чотирьох, тролейбусів із автономним ходом.  Вони на 40-50% дорожчі за ці, які ми зазвичай купуємо, але, якщо порахувати вартість мережі, то воно вигідніше. Треба дивитися на можливості бюджету, — говорить Олександр Ломако.

В.о. міського голови зауважив, що вирішення цього питання залежатиме від змін до Бюджетного кодексу та можливостей місцевої казни.

20 вересня Верховна Рада України підтримала урядовий законопроєкт про зміни до Бюджетного кодексу (№10037) у першому читанні. Зокрема, там йдеться про вилучення з 1 жовтня 2023 року до 31 грудня 2024 року до спеціального фонду держбюджету ПДФО від оподаткування доходів у вигляді грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу (який наразі зараховується у обсязі 64% до бюджетів ОМС, 15% до обласних бюджетів).

Зараз у депутатів є можливість для подання пропозицій та поправок, які будуть опрацьовуватись в Бюджетному комітеті при підготовці до другого читання та виноситимуться далі на голосування.

         — Я сподіваюсь, що знайдено буде компроміс і для громад, і для всієї країни. Краще рішення — залишити все так як є. Адже це більш швидка і ефективна підтримка військових частин і вирішення питань, які у них є. Вони (військові — ред.) самі про це говорять, що без нас по своїй вертикалі не зможуть їх вирішувати за зрозумілий період часу. Якщо у нас ці кошти забрати, то вони їх взагалі ніколи не вирішать, — говорить в.о. міського голови.

Вилучення військового ПДФО — мінус понад один мільярд гривень на рік з бюджету Чернігова. Ці кошти дозволяли підтримувати ЗСУ та працювати над відбудовою. Без них — місто буде позбавлене такої можливості.

Стосовно тролейбусного сполучення Подусівки з рештою міста, Олександр Ломако дав доручення вже зараз працювати над цим питанням і якщо зміни до Бюджетного кодексу будуть проголосовані із врахуванням потреб і думки громад, то це питання в наступному році буде вирішено.

     — Нам потрібно буде прийняти остаточне рішення і можливо вже цього року придбати один, а решту три — в першому кварталі наступного. І тоді б Подусівка була з тролейбусним сполученням, — говорить Ломако.

Нагадаємо, що зараз триває ремонт контактної мережі в мікрорайоні Бобровиця. До кінця року мешканці цієї частини міста також будуть забезпечені послугами перевезення міським електротранспортом

Пресслужба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини