Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 20:45:14

Вирок за вбивство - 9 років

21.09.2023   10:25Агенцiя

До 9 років позбавлення волі засуджено мешканця Чернігівського району за вбивство знайомого під час розпиття спиртних напоїв та незаконне поводження з бойовими припасами та вибуховими речовинами

За публічного обвинувачення прокурорів Козелецької окружної прокуратури судом визнано винним раніше неодноразово судимого 48-річного мешканця Чернігівського району в умисному вбивстві свого знайомого та незаконному поводженні з бойовими припасами та вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 115 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України). Вироком суду чоловіка засуджено до 9 років позбавлення волі.
Прокурором у суді доведено, що у жовтні 2022 року обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, під час розпиття спиртних напоїв зі своїм односельцем, через малозначний привід в ході виниклого між ними конфлікту, завдав йому не менше 7 ударів молотком, 4 ударів ножем та 20 ударів кулаками по голові, тулубу, верхніх та нижніх кінцівках. Такі дії призвели до травматичного шоку та смерті потерпілого.
Також доведена вина обвинуваченого у придбанні, носінні та зберіганні за місцем свого мешкання оборонної осколкової гранати РГО, яка є вибуховим пристроєм, та 117 бойових патронів, придатних для стрільби.
Наразі вирок не набрав законної сили.

За інформацією Козелецької окружної прокуратури
 

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини