Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 13:45:21

Надіслав незнайомцю понад 76 тисяч гривень за неіснуючий автомобіль: поліція Чернігівщини закликає сплачувати за товар тільки після його отримання

16.09.2023   09:35Агенцiя

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час покупок в соцмережах та на сайтах безкоштовних оголошень.

Днями до поліції звернувся 47-річний мешканець Ніжина який повідомив, що в соцмережі знайшов оголошення про продаж вживаного автомобіля Nissan X-Trail за ціною, що значно нижча за ринкову. «Продавець» запевнив чоловіка, що автомобіль у хорошому стані і переконав, що продасть кросовер за 90 тисяч гривень за умови, якщо ніжинець швидко відправить передоплату. Потерпілий погодився та відправив на банківські картки невідомого понад 76 тисяч гривень. Після чого зв'язок з «продавцем» обірвався, замовленого товару чоловіку не доставили.

Зрозумівши, що його ошукали, він звернувся по допомогу до поліції.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція Чернігівської області закликає громадян: щоб не потрапити на гачок шахраїв, розраховуйтеся за товар лише тоді, як отримаєте і особисто оглянете його. Особливу недовіру має викликати надміру привабливий зміст оголошень.

Розкажіть про цю схему шахрайства своїм родичам і близьким.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:05

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду, 2 пожежі, 1 випадок загибелі на водних об'єктах та 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1особа та 1 особа постраждала.

8 травня: цей день в Україні і світі

8 травня: цей день в Україні і світі 08:33

ДЕНЬ 805 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 805 RUSSIAN AGRESSION

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини