Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 01:08:54

Про підготовку модульних містечок до зимового періоду та інші нагальні питання – на Раді з питань ВПО

15.09.2023   18:44Агенцiя

Низку важливих питань стосовно допомоги переселенцям, зокрема стан та потреби модульних містечок перед початком опалювального сезону, обговорили на сьогоднішньому засіданні Ради з питань ВПО при Чернігівській обласній військовій адміністрації.

За словами Дмитрія Козлова, заступника директора Департаменту соцзахисту населення ОДА, забезпечення генераторів модульного житла дизельним пальним – головна необхідність, щоб комфортно перезимувати.

    «Серед інших потреб жителів шести містечок –  кухонне приладдя, миючі та дезінфікуючі засоби, посуд, аптечки, вогнегасники, фільтри для очищення води, засоби гігієни та навіть облаштування паркувального місця для велосипедистів» - додав він.

Про конкретні способи підтримки та допомоги БО «Charity Foundation Stabilization Support Services» як обласній Раді з питань ВПО, так і радам громад, розповіла  Ірина Кулик, регіональна координаторка організації.

За її словами, стратегічна сесія з розробки стратегічного та операційного планів Ради з питань ВПО допоможе окреслити подальші кроки діяльності рад.

    «Провести цей дводенний захід з професійною тренеркою плануємо 12-13 жовтня. Ми забезпечимо проїзд, проживання та харчування всіх охочих долучитися до стратегічної сесії», - запевнила Ірина Кулик.

Також, учасники засідання обговорили формування Регламенту роботи Ради з ВПО при ОВА.

Нагадаємо, Рада з питань внутрішньо переміщених осіб при Чернігівській обласній військовій адміністрації створена 25 серпня поточного року.

Мета діяльності Ради – забезпечення та захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб у сфері соціального захисту, забезпечення житлом та зайнятості, психосоціальної, медичної та правової допомоги та з інших питань, а також сприяння діяльності територіальних громад у розвитку ефективних механізмів їх адаптації та інтеграції.

Серед завдань новоствореного органу також залучення ВПО до процесу розроблення нормативних актів та вирішення питань місцевого значення та підтримка суб’єктів господарювання, які перемістили свої виробничі потужності.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини