Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 07:35:32

Поліція Чернігівщини закликає громадян не переходити за невідомими посиланнями при купівлі-продажу товарів в Інтернеті

15.08.2023   10:27Агенцiя

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час продажу товарів на сайтах безкоштовних оголошень.

Днями до поліції звернулась 37-річна мешканка Ніжинського району, яка на популярному сайті безкоштовних оголошень розмістила пропозицію з продажу дитячого іграшкового мотоцикла. З нею зв’язалась покупець і в «Вайбері» відправила посилання нібито для оформлення доставки. Жінка запевнила, що так буде вигідніше їм обом.

Перейшовши за цим посиланням, заявниця вела секретні дані спочатку однієї своєї банківської картки, а потім і другої. Пізніше, перевіривши баланс обох карток, жінка виявила, що з її рахунків зникло понад 5 тисяч гривень.

Виявилось, що посилання було фішинговим (тобто замасковане під справжній сайт). Тож потерпіла, не усвідомлюючи цього, власноруч надала шахраям доступ до свої банківських рахунків.

Наразі жінка звернулась по допомогу до поліції. Поліцейські розшукують причетних до шахрайських дій.

Поліція Чернігівської області закликає громадян: щоб не потрапити на гачок шахраїв, розраховуйтеся за товар лише тоді, як отримаєте і особисто оглянете його. По телефону або в Інтернеті нікому не повідомляйте жодних відомостей про свої банківські картки. Адже, переходячи за сумнівними посиланнями, ви даруєте зловмисникам свої персональні дані.

Завдяки цьому шахраї можуть привласнити всі заощадження з ваших банківських рахунків.

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини