Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 10:44:25

Поліцейські офіцери громад Чернігівщини пройшли тренінг з ефективного реагування на повідомлення про домашнє насильство

11.08.2023   12:34Агенцiя

Начальник Головного управління Нацполіції в Чернігівській області Володимир Нідзельський провів оперативну нараду з усіма ПОГами області та відзначив важливість протидії домашньому насильству в умовах воєнного стану.

Протидія домашньому насильству – один із пріоритетних напрямків роботи поліції. Поліцейські тримають на контролі всі родини, де систематично відбувається домашнє насильство. Їхнє завдання також – професійна консультація постраждалих від домашнього насильства.

Під час наради учасники розглянули загальний стан справ у сфері протидії домашньому насильству та окремі випадки в різних населених пунктах області.

– Кожен з вас максимально наближений до громадян, які проживають на вашій території обслуговування. Поліцейський офіцер громади – це той, хто перебуває на зв’язку у режимі 24/7. Це не просто робота, а покликання. Наголошую: поліцейським необхідно підвищити рівень проведення профілактичної роботи з кривдниками, які перебувають на обліку. Також зверніть особливу увагу на підвищення рівня інформування постраждалих від домашнього насильства про їх права та соціальні послуги, якими вони можуть скористатися, – сказав Володимир Нідзельський.

В ГУНП в Чернігівській області поліцейські офіцери громад пройшли тренінг з ефективного реагування на повідомлення про домашнє насильство. Правоохоронці отримали нові знання та практичні навички, які дозволять більш кваліфіковано надавати допомогу потерпілим, що телефонують у поліцію. Учасники тренінгу також ознайомились зі змінами у нормативно-правовій базі, що стосуються домашнього насильства.

– Поліцейський офіцер громади завжди має бути готовим до реагування на нестандартні ситуації та непередбачувані обставини. Також потерпіла чи потерпілий не завжди хочуть писати звернення до поліції щодо домашнього насильства. Тому з такими людьми треба проводити окрему роботу, залучати місцеві та державні органи, соціальні установи та громадські організації, що дотичні до вирішення проблем в сім’ях громадян. Людям необхідно детально роз’яснити, яку допомогу вони можуть отримати, та пояснити, що замовчування випадків домашнього насильства призводить до повторного вчинення насильства, досить часто в більш жорсткій формі, – каже інспектор відділу дільничних офіцерів поліції управління превентивної діяльності поліції області Марія Калач.

Учасники опрацьовували механізм реагування на повідомлення, спілкування з дітьми, які постраждали від насильства, особливості комунікації з різними віковими групами із урахуванням психологічного стану.

Поліція закликає не замовчувати домашнє насильство. Якщо ви потерпаєте від домашнього насильства, стали його свідком чи помітили зміни в поведінці знайомої людини, то не залишайтесь осторонь – звертайтеся до поліції. Важливо вчасно усвідомити проблему, оцінити її можливі наслідки та звернутися по кваліфіковану допомогу.

У випадках домашнього насильства або його загрози ви можете звернутися до територіального органу поліції або за телефоном 102.

 

 

Поліція Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини