Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 11:01:17

Олександр Ломако зустрівся з депутатками Бундестагу Німеччини

03.08.2023   08:35Агенцiя

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако 1 серпня провів зустріч із Каролін Отте та Деборою Дюрінг. Парламентарки є представницями Партії Зелених, що входить до правлячої урядової коаліції Німеччини.


 Розмова була зосереджена на впровадженні реформи в децентралізації в Україні, викликах, які стоять перед Черніговом, як відбувається взаємодія нашого міста з міжнародними партнерами та двома німецькими містами-побратимами — Аахен та Меммінген. А також представниць Бундестагу цікавило бачення органів місцевого самоврядування Чернігова стосовно відбудови міста.

— Бачення громад, в тому числі, і Чернігова щодо процесу відновлення — громади мають бути залучені до визначення пріоритетів.  Процес відновлення не повинен будуватися згори вниз. Я думаю, що Німеччині це добре зрозуміло, а ми це тільки будуємо. Демократія і управління в демократичних країнах навпаки будується знизу вверх, коли першочергові пріоритети з відновлення визначають громади і це враховується урядом під час розподілу коштів, — говорить Олександр Ломако.

Крім того, у питанні розподілі коштів між окремими населеними пунктами, які держава Україна отримає від міжнародних партнерів для відбудови, потрібно враховувати умови в яких опинилися конкретні міста  — хтось поблизу лінії фронту, а хтось за сотні кілометрів від, що впливає на наповнення місцевих бюджетів та можливості громад для розвитку.

— Урядова регіональна політика щодо відновлення України має це враховувати. Регіони, які більше постраждали і потребують більшої підтримки, там мають будуватися об'єкти, які стануть магнітами для потенційних інвесторів. А це робочі місця та наповнення бюджетів податками. Ми зацікавлені і вимагаємо максимальної прозорості розподілу коштів, які Україна отримуватиме від міжнародних партнерів, — наголосив в.о. міського голови.

Цікавилися парламентарки і тим, якими принципами керується Чернігів, співпрацюючи з міжнародними парнерами та залучаючи їх допомогу для відбудови міста. Олександр Ломако розповів, що місто не просить допомоги у вигляді грошей, які мають надійти в бюджет, натомість пропонує партнерам самостійно реалізовувати конкретні проєкти, визначивши виконавця робіт, контролюючи витрати, якість та хід робіт. Такий підхід дозволяє будувати довірливу та довготривалу співпрацю. Також Чернігів зацікавлений в іноземному досвіді та фахівцях, внесок яких дозволить переосмислити простір нашого міста і зробити його більш сучасним.

Говорили під час зустрічі і про те, на яких цінностях має будуватися Україна, аби стати членом європейської сім'ї.

— Будуючи нову країну, ми хочемо це робити на спільних із європейськими партнерами цінностях демократії — свободі слова, справедливій судовій системі, реформуванні правоохоронних органів, сильному місцевому самоврядуванні без утисків з центру. Без цього Україна не зможе побудувати сильну країну, яка буде членом європейської сім'ї, — висловив думку Олександр Ломако.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини