Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 19:05:41

Безпека пасажирських перевезень: у Чернігівській області перевіряють пасажирський автотранспорт

02.08.2023   14:26Агенцiя

На Чернігівщині з 1 по 31 серпня 2023 року проводиться комплекс профілактичних заходів на пасажирському автомобільному транспорті «Автобус – 2023». Його реалізують працівники Відділу державного нагляду (контролю) у Чернігівській області Державної служби України з безпеки на транспорті.

Про те, як проходитиме перевірка, говорили учора на нараді під головуванням заступника начальника Чернігівської ОВА Дмитра Синенка за участі представників чернігівського відділу Укртрансбезпеки.

Особлива увага при здійсненні заходів державного нагляду (контролю) буде приділена:

    технічному стану транспортних засобів;
    обов’язковому проведенню передрейсових медичних оглядів водіїв;
    виконанню вимог щодо дотримання режиму праці та відпочинку водіями автобусів;
    дотриманню визначеного маршруту та розкладу руху згідно з укладеним договором, відповідності транспортних засобів умовам перевезень та параметрам комфортності.

Крім того, важливим є проведення інструктажів з водіями стосовно утримання автобусів в технічно справному стані, а також додержання правил дорожнього руху.

Для здійснення профілактичних заходів в області сформовані спільні мобільні групи з працівниками територіальних підрозділів Нацполіції, Державної податкової служби, Державної митної служби, обласних, районних, міських військових адміністрацій. Вони проводитимуть рейдові перевірки та контролюватимуть дотримання пасажирськими перевізниками вимог безпеки на маршрутах руху.

Про відомі факти таких порушень варто повідомити на номери (044) 35-04-304, 067-12-00-483 або електронну адресу 41@dsbt.gov.ua.

Варто зазначити, що в липні цього року Чернігівською обласною державною адміністрацією спільно з Укртрансбезпекою та патрульною поліцією було проведено 28 рейдових перевірок перевізників, які здійснюють перевезення пасажирів без відповідних дозвільних документів. За їх результатами на перевізників було складено близько 320 протоколів та актів на загальну суму три мільйони двісті тисяч гривень.

За повідомленням Департаменту енергоефективності,
транспорту, зв’язку  та житлово-комунального господарства
Чернігівської обласної військової адміністрації
та Відділу державного нагляду (контролю) у Чернігівській області
Державної служби України з безпеки на транспорті
 

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини