Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 11:54:22

У Чернігові ще 99 дітей отримали статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій

21.07.2023   15:04Агенцiя

У Чернігові ще 99 дітей отримали статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Таке рішення ухвалили на засіданні виконкому Чернігівської міської ради 21 липня.

Про це Суспільному повідомила керівниця міського управління (служби) у справах дітей Олена Зінченко.

За її словами, після 1 червня, як набули чинності зміни у Постанову №268, коли Чернігівщина увійшла до переліку областей, де діти можуть отримати цей статус, його набули вже 100 дітей.

Станом на 21 липня у міському центрі соціальних служб в обробці 391 заява.

Нагадаємо, ця Постанова діє від 5 квітня 2017 року. І тоді цей статус отримували діти, які прибували до Чернігова з Донецьких та Луганських областей.

Раніше у коментарі Суспільному Олена Зінченко розповідала, хто може розраховувати на статус дитини, яка постраждала від воєнних дій:

"Дитина або людина, якій станом на 24 лютого 2022 року було 18 років і яка проживала або була зареєстрована в місті Чернігові. Навіть якщо дитині вже виповнилось 18 років, але на час активних бойових дій (24 лютого — 3 квітня 2022 року, — ред.) вона не була повнолітня, така дитина має право на отримання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів".
Також, додала, пані Олена, якщо діти зареєстровані та проживали у Чернігові, а потім виїхали, вони теж мають право отримати такий статус.

"Але діти міста Чернігова, які народилися після 3 квітня 2022 року, коли Чернігів вже не був у зоні бойових дій, вони не мають право отримати цей статус".

Ті діти, які виїхали за кордон, по поверненню теж зможуть отримати цей статус, каже Олена Зінченко.

"Постанова не має обмеженого терміну. Вона буде діяти доти, доки в Україні діє воєнний стан, і навіть після закінчення воєнного стану, тому що діти будуть повертатися з полону".

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини