Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 12:05:46

До кримінальної відповідальності притягнуто чоловіка за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації

21.07.2023   14:06Агенцiя

Ріпкинським районним судом Чернігівської областізасуджено жителяРіпкинської селищної ради за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період(ст.336 КК України).

  Так, відповідно до Указу Президента України№64/2022 від 24.02.2022 «Про введення воєнного стану в Україні» та ст.1 Закону України «Про оборону України», з 24.02.2022 на території України введено воєнний стан та діє особливий період.
  Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено,  щомісцевий мешканець, будучи військовозобов’язаним, пройшов медичний огляд, за результатами якого визнанийобмежено придатним до проходження військової служби у воєнний час.
  В подальшому ним було отримано повістку, за якою він мавз’явитися у відповідний час до територіального центру комплектування та соціальної підтримки для відправки у військову частину для проходження військової служби за мобілізацією на особливий період, проте, безпідставно, не маючи на те поважних причин, не з’явився, тим самим ухилився від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період.
    З урахуванням доводів прокурора, судом призначенопокарання у виді 3 років позбавлення волі.

    
За інформацією Чернігівської окружної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини