Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 22:37:40

За рік дії проєкту єРобота на Чернігівщині створено близько 360 нових робочих місць

06.07.2023   12:09Агенцiя

Минув рік зі старту програми "Власна справа" урядового проєкту єРобота. За період її дії в Україні було визначено майже 6 тисяч переможців, що передбачає створення майже 14 тисяч нових робочих місць. Зокрема, на Чернігівщині позитивні рішення отримали 166 наших земляків. Завдяки реалізації цієї програми в області буде створено близько 360 нових робочих місць.

Серед переможців на отримання грантових коштів нашого регіону більшість (63%) діючі фізичні особи-підприємці. Є й досвідчені, які мають бізнес вже кілька років і наразі планують його розширення, та початківці, котрі відкрили власну справу нещодавно і прагнуть міцно «стати на ноги». А понад чверть переможців – новачки у підприємництві, 11% - юридичні особи. До речі, майже половина (46%) з тих, хто отримав позитивні рішення, – люди з вищою освітою.

Напрями підприємництва, які обрали заявники, різноманітні. Це, переважно, відкриття чи розширення швейного виробництва, салонів краси, закладів торгівлі та харчування, СТО. Є ще й такі бізнес-плани, як відкриття спеціалізованих освітніх, медичних та розважальних студій, фермерських господарств, виробництво біопалива, меблів, приготування різної харчової продукції, надання клінінгових, будівельних, ремонтних послуг тощо.

Більшість переможців використають державну підтримку для придбання обладнання та меблів, закупівлю сировини, матеріалів, інструментів, оплату оренди.

Нагадаємо, за програмою «Власна справа» можна отримати від 50 до 250 тис грн. в залежності від кількості створених робочих місць: одне робоче місце – до 150 тис. грн, два і більше - 250 тис. грн.

Подати заяву на отримання грантів за урядовим проєктом «єРобота» можна прямо зараз через Дію https://is.gd/KT7RoW

Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Чернігівський обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини