Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 06:21:08

Антишахрайський рейд: поліцейські Корюківщини застерігають громадян від дій шахраїв

29.06.2023   11:27Агенцiя

У Корюківському районі поліція проводить профілактичні відпрацювання та роз’яснює громадянам як не стати жертвою шахрайства.

Поліція проводить профілактичні відпрацювання для інформування громадян про шахрайські схеми. На ринках, зупинках громадського транспорту та в інших місцях скупчення людей поліцейські розповсюджують інформаційні листівки. Кожна така листівка містить опис найбільш «популярних» шахрайських прийомів, рекомендації поліції як діяти в тій чи іншій ситуації.
1. Вашу банківську картку заблоковано
Шахрай видає себе за співробітника банку і під різними приводами намагається дізнатися реквізити картки (номер, пароль, код). Ця інформація дасть йому можливість вкрасти ваші гроші з банківської картки. Тримайте цифри в таємниці від сторонніх очей.
2. Передплата товару чи послуги
Не варто робити передоплату за товар чи послугу наперед, якщо плануєте придбати товар у неперевіреного продавця. В протилежному випадку, після отримання грошей, шахрай перестане виходити на зв’язок із вами.
3. Оформлення "грошової допомоги"
Не довіряйте повідомленням в соцмережах та телеграм-каналах, які закликають перейти за невідомим посиланням та ввести секретні данні банківської картки нібито для оформлення "грошової допомоги".
4. Ваш родич скоїв ДТП чи потрапив у поліцію
Якщо незнайомець представляється поліцейським або лікарем та в телефонному режимі запевняє, що ваш родич потрапив у ДТП і терміново потребує грошей – зупиніться. Насамперед вам необхідно перевірити правдивість інформації. Подзвоніть безпосередньо до вказаного родича або на лінію 102!
Шановні громадяни, поліція закликає вас до пильності, не дайте себе ошукати!

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини