Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 7 травня, 19:08:58

Поліція Чернігівщини вкотре застерігає громадян від шахраїв, які пропонують оформити «грошову допомогу» в Інтернеті

27.06.2023   19:41Агенцiя

В Інтернеті шахраї поширюють фейкові оголошення про оформлення грошової допомоги.

Поліцейські закликають громадян не переходити за подібними посиланнями та не вводити дані своїх банківських карток нібито для «зарахування грошей».

Вчора до поліції звернувся 46-річний мешканець Чернігова із повідомленням, що з його банківського рахунку зникло близько тисячі гривень. Чоловік розповів поліцейським, що на прохання матері знайшов в Інтернеті сайт нібито для виплат «допомоги від ООН».

Для отримання коштів чоловік перейшов за посиланням для авторизації. Там йому запропонували ввести реквізити та секретні паролі банківської картки під приводом оформлення матеріальної допомоги. Після виконання цих умов з його рахунку зникли гроші.

Нині поліція розшукує причетних до шахрайства у рамках кримінального провадження, відкритого за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція наполегливо рекомендує: якщо вам пропонують «натиснути, щоб отримати грошову допомогу», або «заповнити заявку на виплати від ООН за 10 хвилин» - ігноруйте такі вказівки та не переходьте за посиланнями! Так діють шахраї! Будь-яка соціальна допомога не оформлюється в соцмережах, для цього слід звернутися до державної установи, ЦНАПу тощо.

Пам’ятайте: інформація про справжні державні виплати та порядок їх отримання міститься лише в офіційних джерелах.

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини