Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 7 травня, 13:33:42

На Чернігівщині стартує міжнародна ініціатива з розширення економічних можливостей жінок

19.06.2023   15:56Агенцiя

На територіях трьох областей — Чернігівської, Вінницької та Одеської — міжнародна неурядова гуманітарна організація ACTED упродовж двох років реалізовуватиме проєкт «Забезпечення розширення економічних можливостей жінок для відновлення та розвитку» (SEED).

 У п’ятницю, 16 червня, його презентувала команда ACTED під час зустрічі з першим заступником начальника Чернігівської ОВА Костянтином Мегемом та представниками структурних підрозділів.

Проєкт SEED фінансується урядом Канади. Бюджет — вісім мільйонів канадських доларів. Оскільки у кожного регіону своя специфіка, фінансування передбачених активностей може змінюватися.

Загалом мета ініціативи — допомогти жінкам розвиватися, зокрема професійно. Втім, за словами старшої технічної координаторки проєкту Наталії Червинської, не виключається участь і чоловіків, які мають належати до вразливих категорій.

Що планується на перший рік у Чернігівській області:

- надання 50 індивідуальних мікрогрантів на самозайнятість чи мікробізнес (розмір – близько 2 тис. дол.); акцент – сільська місцевість (як і загалом всього проєкту). У співпраці з ОВА будуть обрані дві пріоритетні громади;

- інформаційна підтримка грантоотримувачів;

- підтримка наявного малого бізнесу (10 грантів, величина кожного – до 15 тис. дол.). Охоплення – вся область. Фокус – додаткові робочі місця;

- проведення тренінгів для населення з надання першої медичної та психологічної допомоги, плюс тренінги для тренерів, які потім поширюватимуть набутий досвід у своїх громадах;

- створення центрів ділового консультування, на базі яких працюватимуть простори для всебічного розвитку жінок; центрів альтернативного догляду для дітей та людей з інвалідністю (знову ж таки для того, щоб жінка могла самореалізуватися);

- робота з центрами зайнятості (приміром, забезпечення комп’ютерною технікою класів для безробітних, інформаційні тренінги тощо);

- кваліфікація/перекваліфікація жінок;

- інформаційна кампанія серед старшокласників про переваги та перспективи кар’єри в напрямах STEM та відбудови країни.

Крім того, фахівці проєкту проводитимуть дослідження соціально-економічного спрямування.

Костянтин Мегем подякував команді ACTED за таку важливу для області підтримку. Адже до цього була і допомога у відновленні пошкодженого житла, співпраця з комунальними підприємствами, надання грошової допомоги населенню.

Зазначимо, що для України проєкт для жінок не новий: його почали реалізовувати у 2020 році у Донецькій та Луганській областях. Втім повномасштабна війна змусила «перейти» в регіони на Заході країни.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

На Чернігівщині є вакансії з наданням житла

На Чернігівщині є вакансії з наданням житла 09:31

Наразі в базі вакансій Чернігівської обласної служби налічується близько двох десятків пропозицій роботи з наданням житла.

Поліція розслідує обставини вибуху в банку в Чернігові: вміст сховищ та майно клієнтів не постраждали 09:27

6 травня близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Вибухом пошкоджено будівлю та автівки, що були припарковані поруч. Постраждалих людей немає. Попередньо, внаслідок вибуху вміст сховищ банку також не постраждав. Заяв про зникнення майна від клієнтів банку до поліції не надходило.

Понад 11 тис. жителів Чернігівщини отримали безоплатні послуги з раннього виявлення раку за Програмою медичних гарантій

Понад 11 тис. жителів Чернігівщини отримали безоплатні послуги з раннього виявлення раку за Програмою медичних гарантій 09:25

З початку 2024 року 11 058 пацієнтів безоплатно зробили обстеження з ранньої діагностики новоутворень у лікарнях Чернігівської області.

Аудитори Чернігівщини попереджали міську владу про можливі проблеми з перевезенням пасажирів

Аудитори Чернігівщини попереджали міську владу про можливі проблеми з перевезенням пасажирів 09:12

В ході аудиту бюджету Чернігівської міської територіальної громади, завершеного в січні 2024 року, досліджувалось питання транспортного обслуговування населення, яке здійснювалося як комунальним, так і приватними підприємствами.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини