Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 7 травня, 08:58:45

Антишахрайський рейд: поліцейські Чернігівщини застерігають громадян від дій шахраїв

19.06.2023   09:03Агенцiя

На Чернігівщині поліція проводить профілактичні відпрацювання та роз’яснює громадянам, як не стати жертвою шахрайств.

Поліція проводить профілактичні відпрацювання для інформування громадян про шахрайські схеми. На ринках, зупинках громадського транспорту та в інших місцях скупчення людей поліцейські проводять роз’яснювальні бесіди та розповсюджують інформаційні листівки. Кожна така листівка містить опис найбільш «популярних» шахрайських прийомів, рекомендації поліції, як діяти в тій чи іншій ситуації.

1. Вашу банківську картку заблоковано

Шахрай видає себе за співробітника банку і під різними приводами намагається дізнатися реквізити картки (номер, пароль, код). Ця інформація дасть йому можливість вкрасти ваші гроші з банківської картки. Тримайте цифри в таємниці від сторонніх очей.

2. Передплата товару чи послуги

Не варто робити передоплату за товар чи послугу наперед, якщо плануєте придбати товар у неперевіреного продавця. В протилежному випадку, після отримання грошей, шахрай перестане виходити на зв’язок із вами.

3. Оформлення "грошової допомоги"

Не довіряйте повідомленням в соцмережах та телеграм-каналах, які закликають перейти за невідомим посиланням та ввести секретні дані банківської картки нібито для оформлення "грошової допомоги".

4. Ваш родич скоїв ДТП чи потрапив у поліцію

Якщо незнайомець представляється поліцейським або лікарем та в телефонному режимі запевняє, що ваш родич потрапив у ДТП і терміново потребує грошей – зупиніться. Насамперед вам необхідно перевірити правдивість інформації. Подзвоніть безпосередньо до вказаного родича або на лінію 102!

Шановні громадяни, поліція закликає вас до пильності, не дайте себе ошукати!

Останні новини Чернігівщини

Чернігівщина на розвиток професійної освіти отримає від держави близько 22 млн грн 17:20

Цьогоріч чотири заклади професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області беруть участь у державній програмі з оновлення майстерень – створення на базі профтехів навчально-практичних центрів (далі – НПЦ).

До чернігівського банку, де стався вибух, зробили підкоп із підвалу сусіднього будинку 17:17

"Цей підкоп зробили три тижні тому, десь так. І пісок в дитячому садочку під паркан поклали. Викликали поліцію, вони прийшли, подивилися, сказали, все добре і поїхали. І ось, будь ласка, нормально закінчилося. Коли вони виносили той пісок, невідомо", — каже Ніна.

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

Ремонт каналізаційного колектору на Масанах здійснять у травні 11:19

В суботу, 27 квітня, на ділянці вуличного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вулиці Незалежності,42, було виявлено декілька просідань асфальтобетонного покриття, що свідчить про порушення цілісності та герметичності трубопроводу який проходить у зазначеному місці.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж. Внаслідок цих подій постраждалих осіб не зареєстровано.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини